Ако обичате кюфтета, трябва да опитате тази вкусна рецепта за топчета, но приготвени от леща. Стават много бързо, лесно и не са калорични. Ето нашата идея за турски кюфтета от леща:
	
		Приготвяне
	
	
	
				
			                                 - 
                                    В тенджера изсипете 2 и ½ ч. ч. вода и варете лещата в нея. Имайте предвид, че тя ще стане готова много бързо.
                                
- 
                                    
Отделно, в зехтин задушете лука и чесъна, като добавите 2-3 с. л. вода.
                                
- 
                                    
След като омекнат, добавете доматеното пюре и подправките, намалете температурата и оставете да поемат ароматите.
                                
- 
                                    
След като лещата стане готова, прибавете булгура и задушения лук с подправките.
                                
- 
                                    
Оставете сместа в тенджера със затворен капак. Целта е булгурът да поеме течността.
                                
- 
                                    
След 15-20 минути сместа за кюфтетата е готова.
                                
- 
                                    
Сложете наситнените магданоз и копър.
                                
- 
                                    
Смесете добре с дървена лъжица.
                                
- 
                                    
С ръце оформете кюфтенцата, като те не трябва да са кръгли, а по-скоро продълговати (формата напомня тази на лука шалот).
                                
- 
                                    
Оставете в хладилник да се охладят.
                                
- 
                                    
Поднесете с канапе от пресни марулени листа.
                                
- 
                                    
По желание можете да добавите и млечен сос.
                                
- 
                                    
Ще го приготвите много лесно – в купичка сложете 1 ч. ч. заквасена сметана, 1 ч. ч. кисело мляко, сол, черен пипер, наситнена скилидка чесън и няколко капки лимонов сок.
                                
- 
                                    
Размесете добре и оставете да се охлади.
                                
 
 
                
                
                
            Снимка: istock
		
			Как бихте оценили рецептата?