Превъзходен десерт, който се топи в устата и ви кара да искате още и още. Това представлява нашата рецепта за бананов пудинг с пухкав меренг, който ви предлагаме да опитате още сега!
Продукти
Приготвяне
Загрейте фурната на 190 градуса.
За пудинга:
Смесете захарта, брашното и солта в купа.
Разделете жълтъците от белтъците.
Разбийте жълтъците на водна баня на среден огън.
Към тях добавете захарта и разбърквайте.
Добавете млякото и ванилията.
Разбърквайте постоянно.
Гответе на водна баня, докато започне да се сгъстява или около 10 минути.
Добавете разтопеното масло и разбърквайте, докато се сгъсти още или около 7 минути.
В тава за печене с хартия поставете бишкотите.
Върху тях поставете пласт нарязани банани.
След това покрийте с част от пудинга.
Повторете процедурата.
За меренга:
Разбийте белтъците на сняг.
Към тях добавете ванилията и сметаната.
Разбийте до стегната смес.
С лъжица покрийте пудинга с меренга.
Печете в загрята фурна до златисто или около 20-30 минути.
Оставете да изстине върху решетка, преди да сервирате.