Меню

Фантастичен бананов пай с меренг

22 май 2025 | 09:00 | Илияна Николова
лесно
Добави в любими
Бананов пай с меренг
60 мин.

  • Порции: 10

Превъзходен десерт, който се топи в устата и ви кара да искате още и още. Това представлява нашата рецепта за бананов пудинг с пухкав меренг, който ви предлагаме да опитате още сега! 

Продукти
Приготвяне
  1. Загрейте фурната на 190 градуса. 
  2. За пудинга: 
  3. Смесете захарта, брашното и солта в купа. 
  4. Разделете жълтъците от белтъците. 
  5. Разбийте жълтъците на водна баня на среден огън. 
  6. Към тях добавете захарта и разбърквайте. 
  7. Добавете млякото и ванилията. 
  8. Разбърквайте постоянно. 
  9. Гответе на водна баня, докато започне да се сгъстява или около 10 минути. 
  10. Добавете разтопеното масло и разбърквайте, докато се сгъсти още или около 7 минути. 
  11. В тава за печене с хартия поставете бишкотите. 
  12. Върху тях поставете пласт нарязани банани. 
  13. След това покрийте с част от пудинга. 
  14. Повторете процедурата. 
  15. За меренга: 
  16. Разбийте белтъците на сняг. 
  17. Към тях добавете ванилията и сметаната. 
  18. Разбийте до стегната смес. 
  19. С лъжица покрийте пудинга с меренга. 
  20. Печете в загрята фурна до златисто или около 20-30 минути. 
  21. Оставете да изстине върху решетка, преди да сервирате.  

Свързани статии

Снимка: iStock

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай