Пролетта и лятото са сезоните на ягодите. С тях десертите винаги са вкусни. Споделяме с вас една семпла, но вкусна рецепта за кекс с ягоди и лимонова кора.
Продукти
Приготвяне
Ягодите се почистват и измиват добре.
След това всяка ягода се нарязва на 4-5 парченца.
В с помощта на миксер разбийте течните съставки.
След това добавете сухите съставки и отново разбийте добре.
Трябва да се получи гладко тесто за кекс.
Намазнете подходяща форма за кекс и сложете в нея хартия за печене.
Изсипете половината от тестото.
Разпределете го равномерно и разпръснете половината от ягодите.
Върху тях изсипете останалата част от тестото.
Завършете с останалата част от ягодите.
Печете в предварително загрята фурна на 200 градуса за около 50 минути или до готовност.
Оставете го да изстине добре и след това поръсете с пудра захар.