Меню

Италиански великденски масленки с глазура

19 април 2025 | 10:00 | Илияна Николова
лесно
Добави в любими
Италиански великденски масленки с глазура
60 мин.

  • Порции: 10

Какво е празник без нещо сладко? Опитайте една чудесна италианска рецепта за великденски масленки. 

Продукти
Приготвяне
  1. Загрейте фурната на 180 градуса. 
  2. Поставете хартия за печене в плитка тава. 
  3. В купа разбийте захарта с мекото на стайна температура масло с миксер. 
  4. След като се получи гладка смес добавете яйцата едно по едно, като не спирате да разбивате. 
  5. Добавете млякото, олиото, ванилията и бадемовия екстракт. 
  6. Разбийте с миксера. 
  7. Смесете брашното с бакпулвера, разбъркайте с телена бъркалка и добавете и тях към купата с миксера. 
  8. След като се оформи маслено тесто от него оформете малки топчета. 
  9. Подредете ги в тавата за печене, като леко ги притиснете, така че да добият по-плоска форма. 
  10. Печете в загрята фурна до златисто или около 5-6 минути на средна височина на скарата, а след това още 5-6 минути на високо ниво близо до реотаните. 
  11. Извадете масленките и ги оставете да изстинат напълно върху решетка. 
  12. За глазурата:
  13. Разбийте пудрата захар с мекото масло, ванилията и бадемовия екстракт с миксер до гладка смес. 
  14. Добавете и млякото, като не спирате да разбивате. 
  15. С помощта на шприц или с лъжица украсете сладките с глазурата. 
  16. Поръсете с пръчици и поднесете.  

Свързани статии

Снимка: iStock

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай