Меню

Вегетарианска пържола от карфиол с подправки и масло

2 август 2025 | 07:30 | Илияна Николова
лесно
Добави в любими
Веган стек от карфиол с подправки и масло
45 мин.

  • Порции: 6

Ако следвате вегетарианска диета, но обичате да си хапвате стек, можете да го приготвите и от карфиол. Рецептата за вегетариански стек от карфиол с подправки и масло дава невероятно усещане за ситост, блаженство и аромат, които ще задоволят глада и ще погалят вкусовите ви рецептори. 

Продукти
Приготвяне
  1. Загрейте фурната на 220 градуса. 
  2. Нарежете карфиола на стекове. 
  3. Подредете ги в тавата за печене, така че да са на един пласт. 
  4. Намажете стековете карфиол с 2 супени лъжици зехтин. 
  5. Поръсете от двете страни с микса от подправки и черния пипер. 
  6. Печете за около 30-35 минути, докато омекнат и покафенеят. 
  7. Извадете от фурната и поръсете със сол. 
  8. Междувременно смесете 4 супени лъжици масло, ¼ чаша от пресните наситнени подправки, 1 чаена лъжица от лимоновата кора и сока, соса Уорчестър, чесъна и червения пипер заедно с оставащата 1/8 лъжичка сол. 
  9. Разбъркайте всичко с телена бъркалка или с миксер, докато се смесят много добре. 
  10. Намажете стековете карфиол с получената смес. 
  11. Върнете във фурната за още 20 минути и печете до златисто. 

Свързани статии

Снимка: iStock

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай