Ако следвате вегетарианска диета, но обичате да си хапвате стек, можете да го приготвите и от карфиол. Рецептата за вегетариански стек от карфиол с подправки и масло дава невероятно усещане за ситост, блаженство и аромат, които ще задоволят глада и ще погалят вкусовите ви рецептори.
Приготвяне
-
Загрейте фурната на 220 градуса.
-
Нарежете карфиола на стекове.
-
Подредете ги в тавата за печене, така че да са на един пласт.
-
Намажете стековете карфиол с 2 супени лъжици зехтин.
-
Поръсете от двете страни с микса от подправки и черния пипер.
-
Печете за около 30-35 минути, докато омекнат и покафенеят.
-
Извадете от фурната и поръсете със сол.
-
Междувременно смесете 4 супени лъжици масло, ¼ чаша от пресните наситнени подправки, 1 чаена лъжица от лимоновата кора и сока, соса Уорчестър, чесъна и червения пипер заедно с оставащата 1/8 лъжичка сол.
-
Разбъркайте всичко с телена бъркалка или с миксер, докато се смесят много добре.
-
Намажете стековете карфиол с получената смес.
-
Върнете във фурната за още 20 минути и печете до златисто.
Снимка: iStock
Как бихте оценили рецептата?