Сгряващата душата супа, която се прави бързо и лесно, а е и невероятно полезна? Ще получите всичко това, ако си приготвите нашата рецепта за супа с червена леща и шафран. Аромат, вкус, здравословни елементи, които ще ви заситят, ще погалят сетивата ви и ще ви накарат да се усмихнете.
Приготвяне
-
Загрейте зехтина в тенджера на среден огън.
-
В него добавете морковите, целината и лука.
-
Гответе с разбъркване за 10 минути, докато омекнат.
-
Добавете чесъна, доматената паста, кимиона, шафрана и куркумата.
-
Разбъркайте за няколко минути.
-
Добавете водата, бульона, лещата, спанака, солта и черния пипер.
-
Разбъркайте и оставете да заври.
-
Намалете котлона и покрийте с капак да къкри около 20 минути.
-
При нужда добавете още малко вода.
-
След като лещата омекне и набъбне супата е готова.
-
Можете да сервирате с гарнитура от супена лъжица кисело мляко във всяка купичка.
Снимка: iStock
Как бихте оценили рецептата?