Меню

Супа с червена леща и шафран

28 август 2025 | 08:09 | Илияна Николова
лесно
Добави в любими
Супа с червена леща и шафран
60 мин.

  • Порции: 6

Сгряващата душата супа, която се прави бързо и лесно, а е и невероятно полезна? Ще получите всичко това, ако си приготвите нашата рецепта за супа с червена леща и шафран. Аромат, вкус, здравословни елементи, които ще ви заситят, ще погалят сетивата ви и ще ви накарат да се усмихнете. 

Продукти
Приготвяне
  1. Загрейте зехтина в тенджера на среден огън. 
  2. В него добавете морковите, целината и лука. 
  3. Гответе с разбъркване за 10 минути, докато омекнат. 
  4. Добавете чесъна, доматената паста, кимиона, шафрана и куркумата. 
  5. Разбъркайте за няколко минути. 
  6. Добавете водата, бульона, лещата, спанака, солта и черния пипер. 
  7. Разбъркайте и оставете да заври. 
  8. Намалете котлона и покрийте с капак да къкри около 20 минути. 
  9. При нужда добавете още малко вода. 
  10. След като лещата омекне и набъбне супата е готова. 
  11. Можете да сервирате с гарнитура от супена лъжица кисело мляко във всяка купичка. 

Свързани статии

Снимка: iStock

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай