Меню

Салата с печени картофи

2 септември 2025 | 07:00 | Михаела Лазарова
лесно
Добави в любими
Салата с печени картофи
80 мин.

  • Порции: 4-6

Обичате ли картофена салата? Ето една чудесна рецепта, която да опитате. 

Продукти
Приготвяне
  1. Загрейте фурната на 230°C.
  2. Кипнете вода в тенджера и добавете целите картофи (обелени). 
  3. Нека да заври и оставете да къкри леко за 25-30 минути или докато картофите омекнат и могат лесно да се пробият с нож. 
  4. Отцедете добре картофите и ги прехвърлете в тава, покрита с хартия за печене. 
  5. Използвайте преса за картофи или дъното на буркан/чаша, за да смачкате внимателно всеки картоф на равномерна дебелина от около 1,5 см.
  6. Поръсете намачканите картофи с мазнината и подправете с половината от солта и пипера. 
  7. Печете за 15 минути. 
  8. Обърнете картофите и поръсете и другата страна с мазнина, след което подправете с останалата сол и пипер. 
  9. Печете още 12-15 минути или докато картофите станат хрупкави и златисти по краищата. Извадете ги от фурната и оставете да се охладят.
  10. Сложете картофите в купа. 
  11. Добавете останалите съставки за салатата. 
  12. Комбинирайте съставките за дресинга, овкусете и разбъркайте добре. 

Снимка: istock

Свързани статии

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай