Ако ви се хапва домашен кекс, но нямате много време за готвене, опитайте нашата рецепта за сочен сладкиш със сини сливи. Става готов за 30-40 минути, сладък е, сочен и всички у дома ще искат още!
Рецепта за бърз домашен кекс със сини сливи
                
                
                
            
	
		Приготвяне
	
	
	
				
			                                 - 
                                    Смесвате мазнината със захарта и хубаво разбърквате.
                                
 
				                                 - 
                                    
Добавяте яйцата и разбивате.
                                
 
				                                 - 
                                    
Към сместа добавяте ванилията и киселото мляко с бакпулвера. 
                                
 
				                                 - 
                                    
Пресявате брашното заедно със содата и солта.
                                
 
				                                 - 
                                    
Добавете брашното към яйчената смес като непрекъснато бъркате.
                                
 
				                                 - 
                                    
Можете да добавите към сместа парченца от няколко обезкостилкостени сливи.
                                
 
				                                 - 
                                    
Изсипвате готовата смес във форма за кекс и заглаждате.
                                
 
				                                 - 
                                    
Нарязвате останалите сливи на две, махате костилките и нареждате половинките върху сместа.
                                
 
				                                 - 
                                    
Слагате да се пече в предварително загрята фурна на 180 градуса.
                                
 
				                                 - 
                                    
Печете до получаване на загар за около 30 минути.
                                
 
				                                 - 
                                    
След като е готов, изваждате и изчаквате да се охлади.
                                
 
				                                 - 
                                    
Можете да поръсите с пудра захар за украса, след като е изстинал.
                                
 
						
			 
 
Снимка: личен архив.
Опитайте още от тези рецепти за кекс:
		
			Как бихте оценили рецептата?