Искате протеиново ястие, но без месо? Няма никакъв проблем. Рецептата ни за протеинова салата с нахут съдържа завидно количество белтъчини за вегетарианци.
Продукти
Приготвяне
Сварете елдата и я отцедете.
Оставете да изстине напълно.
Разстелете нахута върху голяма чиста кухненска кърпа.
Покрийте с друга чиста кърпа и натиснете леко, за да попиете максимално.
В голям дълбок тиган на средна температура загрейте маслото.
Добавете нахута.
Подправете с 1/2 ч.л. сол и разбъркайте леко, за да се покрие.
Разстелете нахута в един слой и гответе, като разбърквате от време на време, докато се запече и стане леко хрупкав
Ще отнеме около 4 до 5 минути.
Добавете чесъна и джинджифила и продължете да готвите, като разбърквате постоянно, докато нахутът стане хрупкав от всички страни, а чесънът и джинджифилът леко се запекат.
Ще отнеме 1 до 2 минути.
Прехвърлете сместа с нахут в чист съд.
В друга купа разбъркайте зелето, кориандъра и 1/4 ч.л. сол.
Разпределете елдата в купички.
Отгоре добавете сместа със зеле, краставици, моркови и нахут.