Меню

Вегетарианска протеинова салата с нахут

22 октомври 2025 | 11:19 | Илияна Николова
лесно
Добави в любими
Вегетарианска протеинова салата с нахут
20 мин.

  • Порции: 8

Искате протеиново ястие, но без месо? Няма никакъв проблем. Рецептата ни за протеинова салата с нахут съдържа завидно количество белтъчини за вегетарианци. 

Продукти
Приготвяне
  1. Сварете елдата и я отцедете. 
  2. Оставете да изстине напълно. 
  3. Разстелете нахута върху голяма чиста кухненска кърпа. 
  4. Покрийте с друга чиста кърпа и натиснете леко, за да попиете максимално.
  5. В голям дълбок тиган на средна температура загрейте маслото. 
  6. Добавете нахута.
  7. Подправете с 1/2 ч.л. сол и разбъркайте леко, за да се покрие. 
  8. Разстелете нахута в един слой и гответе, като разбърквате от време на време, докато се запече и стане леко хрупкав
  9. Ще отнеме около 4 до 5 минути. 
  10. Добавете чесъна и джинджифила и продължете да готвите, като разбърквате постоянно, докато нахутът стане хрупкав от всички страни, а чесънът и джинджифилът леко се запекат.
  11. Ще отнеме 1 до 2 минути. 
  12. Прехвърлете сместа с нахут в чист съд.
  13. В друга купа разбъркайте зелето, кориандъра и 1/4 ч.л. сол.
  14. Разпределете елдата в купички. 
  15. Отгоре добавете сместа със зеле, краставици, моркови и нахут. 
  16. Поръсете с шамфъстъци и още кориандър. 
  17. Сервирайте с резенчета лимон.

Свързани статии

Снимка: iStock

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай