Обичате ли да хапвате чипс в компания на любими хора, на домашно парти, докато гледате филми? Днес в кулинарната ни рубрика споделяме една рецепта за домашен картофен чипс.
Продукти
Приготвяне
Измийте добре картофите, като отстраните всички замърсявания.
Ако няма да приготвяте чипса с обелката на картофите, може да ги обелите.
След това с помощта на ренде „мандолина“ или друго, което реже картофите на фини кръгчета, ги нарежете.
Резените трябва да са с дебелина около 2 мм.
След като сте нарязали първия картоф, прехвърлете резените в купа със студена вода.
Повторете този процес с останалите картофи.
Водата бързо ще помътнее поради нишестето в картофите, така че я сменете поне три пъти, преди да оставите резените да се накиснат за един час.
След това ги отцедете и прехвърлете върху чиста, суха кухненска кърпа.
Разпределете ги равномерно.
Подсушете ги с кухненска хартия много добре.
Загрейте олиото в дълбока тенджера.
То трябва да е достатъчно като количество, за да се изпържат добре картофите.
Добавете част от картофените резени.
Пържете ги около 2 минути или докато станат златистокафяви.
Извадете ги с решетъчна лъжица и ги прехвърлете в тава, покрита с кухненска хартия.
След като мазнината от тях се отцеди, овкусете със сол и сервирайте.