Меню

Бюджетен обяд: Печени картофи със заквасена сметана и лук

28 септември 2025 | 12:23 | Илияна Николова
лесно
Добави в любими

Печени картофи с уханен сос от сметана и лук? Дояде ли ви се тази прекрасна комбинация? Ние сме тук, за да ви предложим една лесна и много вкусна рецепта, която съчетава всичко това. Бон апети! 

Продукти
Приготвяне
  1. Загрейте фурната на 220 градуса. 
  2. В купа смесете нарязаните картофи, зехтина, лука, чесновия прах, лука на прах, пипера, солта. 
  3. Разбъркайте, докато картофите се покрият добре с подправките. 
  4. Подредете картофите в тава за печене. 
  5. Печете до златисто за около 30 минути. 
  6. Обърнете картофите в тавата. 
  7. Залейте с бульона. 
  8. Добавете още малко подправки по желание, ако има нужда. 
  9. Върнете във фурната, докато по-голямата част от бульона се изпари и абсорбира. 
  10. Междувременно смесете сметаната с още малко подправки и пресования чесън. 
  11. Разбъркайте добре. 
  12. След като картофите са добре изпечени и сочни, прехвърлете ги в купа за сервиране. 
  13. Разпръснете върху тях кубчетата масло и го оставете да се разтопи от горещината. 
  14. Залейте със сметановия чеснов сос. 
  15. Поръсете с малко наситнен пресен лук и сервирайте.

Свързани статии

Снимка: iStock

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай