
-
Порции: 3
Ако ви се хапва вкусно постно ястие, предлагаме ви тази чудна рецепта за манастирска яхния с картофи, ориз и гъби. Известна е още като постна манастирска яхния, която не само ще ви засити, но и ще ви стане любима за обяд и вечеря.
Приготвя се с няколко различни зеленчука, като основните съставки са картофи и ориз. Не се притеснявайте, ако някой продукт не ви е наличен - и без него яхнията ще ви се получи вкусно!
В добре загрята мазнина задушете нарязания лук, заедно с морковите и целината.
Когато поомекнат, към тях прибавете изчистените лукчета, маслините и нарязаните на 2 на 3 гъби.
Долейте с водата и виното.
Щом яхнията заври може да прибавите ориза и картофите нарязани на кубчета.
Когато картофите и оризът са готови, прибавете нарязаните на ситно домати и стрития чесън.
Овкусете със сол и черен пипер и по желание запечете яхнията във фурната.
Преди да сервирате поръсете с пресен магданоз.
Снимка: iStock
Вижте още: