Меню

Пълнени чушки със сирене и леща

6 ноември 2025 | 09:18 | Илияна Николова
лесно
Добави в любими
Пълнени чушки с фета сирене и леща
60 мин

  • Порции: 4

Вкусни, лесни, ароматни и невероятно засищащи! Опитайте нашите вегетариански пълнени чушки с леща и сирене фета. 

Продукти
Приготвяне
  1. Загрейте фурната до 190 градуса. 
  2. Измийте чушките, отрежете горната част, отстранете семките и вътрешната част.
  3. Поставете ги легнали в леко намаслена тава за печене.
  4. Полейте всяка чушка с малко зехтин и поръсете с малко сол отвътре.
  5. За плънката:
  6. Загрейте 2 супени лъжици зехтин в тиган на средна температура.
  7. Добавете нарязания лук и гответе около 3-4 минути, докато омекне.
  8. Добавете нарязания чесън и гответе още около 2-3 минути, докато започне да ухае.
  9. Добавете сварените леща, сварения кускус (или ориз), отцедените нарязани домати и кимиона.
  10. Подправете със сол и пипер.
  11. Гответе и разбърквайте около 2-3 минути, докато всичко се загрее и се смеси.
  12. Махнете от огъня и добавете половината от натрошената фета.
  13. Напълнете чушките.
  14. Разпределете сместа от леща, кускус и фета във всяка подготвена чушка.
  15. Покрийте тавата с фолио и печете в предварително загрятата фурна за около 25-30 минути. 
  16. След това махнете фолиото и печете още 10-15 минути или докато чушките омекнат и сиренето се запече леко.
  17. Поръсете с нарязан пресен магданоз върху пълнените чушки.
  18. Сервирайте, докато са горещи.

Свързани статии

Снимка: iStock

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай