Меню

Манатарки с масло и копър

27 февруари 2009 | 12:36 | Аз жената
4 от 1 гласа
Добави в любими
Манатарки с масло и копър

Приготвяне

Продукти за 2 порции:
около 300-400 г манатарки – по възможност пресни, може и сушени или консервирани, замразени
1 пакетче масло
1 суп. лъж. олио
1/2 китка копър
сол, черен пипер на вкус

Приготвяне:
Почистете манатарките и измийте обилно с вода. Ако използвате сушени – потопете в хладка вода за около 2-3 часа. Отцедете добре от водата и нарежете на едри парчета.
Загрейте леко маслото и олиото. Добавете манатарките и бъркайте.
Похлупете с капак и оставете леко да се задушат. Общо оставете на котлона поне 15 минути. След като изключите котлона, оставете още малко захлупено. При поднасянето овкусете и поръсете с копър.
Добър апетит!

* * *

Гъби със зеленчуци на фурна
Грахова супа с гъби
Мелничарски стек

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай
2 rate up comment 1 rate down comment
matei ( преди 11 години )