Вкусно изкушение, бързо, лесно и практично за делник и празник. Деликатес или просто основно ястие, здравословно и вкусно.

Продукти:
500 г пилешки крилца
черен пипер
1 майонеза
сол
магданоз
1 пакетче (100 г)панировка със корнфлейкс
кашкавал по избор

Приготвяне:
Осолявате, поръсвате с черен пипер и овалвате крилцата в панировката. Пускате ги за по 1 минута в силно нагорещено олио (по 30сек. от всяка страна)и нареждате в тавичка. Разбивате пакетчето майонеза и ако желаете добавяте настърган кашкавал. Заливате наредените крилца и оставяте да се пекат в загрята фурна на 250 градуса за около 40 минути. Украсявате с магданоз след изпичане. Същото може да се направи без да минават крилцата през мазнина, а като направо ги оваляте и наредите в тавата. Но времето за печене се увеличава и става около 1 час.
Добър апетит!

* * *

Рецептата е от конкурса Кулинарни фантазии
Пилешки крилца със сусам
Пилешки крилца