Меню

Свинско бонфиле в тесто

6 октомври 2009 | 17:30 | Аз жената
2 от 17 гласа
Добави в любими
2 броя свинско бон филе
6 супени лъжици соев сос (по 3 супени лъжици светъл и тъмен соев сос)
6 супени лъжици маслинов пастет (или маслинова паста)
1 кубче бульон от гъби
4 кисели краставички
200

Продукти
Приготвяне

Филето се нарязва на четири парчета и се натрива с разтрошения бульон. Соевият сос, маслиновият пастет и горчицата се смесват и в тази смес се овалват добре бонфилетата. Оставят се в хладилник да се мариноват, след което се запечатват от всички страни в тиган с малко сгорещено олио “Олинеза”.
Омесва се тестото и се разделя на 4 топки, които се разточват на 4 листа. Върху всеки лист се поставя парче бонфиле, разрязва се на две без да се отделят половинките и в средата се поставят разрязаните на дълги пръстчета кашкавал и краставички. Добавят се и гъбите. Двете части на бонфилето отново се събират и се завиват на стегнато руло с тестения лист. Намазва се с мазнина, разбит жълтък и се пече на 190 градуса, докато покафенее приятно. Реже се на пръстени заедно с тестото и се поднася с гарнитура по желание.

* * *

Рецептата е от конкурса Кулинарни фантазии
Свинско с лютеница
Свинско руло със сини сливи

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай
2 rate up comment 0 rate down comment
В. Г. ( преди 11 години )