![2 патладжана
2 моркова
1/4 глава карфиол
3-4 суп. лъж. грах
100 г сирене
100 г кашкавал
2-3 суп. лъж. олио
сол](/media/files/resized/article/654x358/986/c7e7855e18f60e838c815b4fbbca3986-89baa1881286ae60d1c5ae45dd574db7.jpg)
Патладжаните нарежете на дълго и отстранете част от средното месо, така, че да се образуват “чехълчета”. Посолете и оставете за 15 минути.
Сложете литър вода да заври. Във врялата вода поставете “чехълчетата” за около 10 минути да поврат. Извадете и отцедете. Поставете в намазнена тавичка.
Всички останали зеленчуци нарежете на кубчета (можете да ползвате и подобна готова замразена зеленчукова смес). В тиган загрейте мазнината и поставете зеленчуците, похлупете с капак, за да се задуши сместа.
Извадете, омесете с натрошеното сирене и напълнете “цървулчетата”.
Поръсете с кашкавал и поставете в силно нагрята фурна за около 10 минути да се запече.
Добър апетит!
* * *
Патладжан с лук и чесън
Салата с патладжан и червен лук
Мусака от тиквички, картофи и патладжан
Патладжан по южняшки
Лютивка от патладжан и пипер
Ладийки от патладжан
Печени чушки с патладжан
Бурта (пържен патладжан)
Патладжани с ориз
Пържени патладжани с оцет и лимон