За дома

Спалните чаршафи диктуват добрия семеен живот

28.11.2011г. / 14 45ч.
Аз жената
Спалните чаршафи диктуват добрия семеен живот

Спалнята е най-важното място за всеки дом. След кухнята, където често се прекарва много време, хола – важно място за отмора, спалнята е центърът, защото прекарваме най-много време в нея, макар и в сън. Сънят е важен. А спалнята, в едно семейство, е важна и защото осигурява интимност и поддържа добрия сексуален живот. А той е важен и за физическото ни, и за психичното ни здраве.

Добрият избор на чаршафи, именно поради това, е важен. Тенденциите и в чаршафите, както при много други вещи от нашето ежедневие са да стават все по-цветни и шарени. Но тук трябва да внимаваме много – червени чаршафи, колкото и добре да звучи – не са правилен избор, доколкото червеното напряга и не позволява релакс. Затова следва да избираме по-пастелни цветове. От друга страна шарки с квадрати и правоъгълници също не са добре – по-добре е да се спрем на цветя или по-закръглени форми, в краен случай – райе.

Материята също е важна – предпочитайте естествен памук. Дори да звучи много добре копринени чаршафи – знайте, че те не винаги осигуряват нужния уют и комфорт.

Подменяйте чаршафите поне на 2-3 години. Така освен разнообразие ще спазите и хигиенните изисквания.

Прочетете още:

Коментирай
Свободно време