За дома

Почистването на хладилника – колко често?

17.07.2012г. / 11 18ч.
Вергиния Генова
Почистването на хладилника – колко често?

Колко често почистваме хладилника?

Да извадим всичко, което съдържа към момента, да прегледаме кое става за консумация и кое не, да измием самия хладилник и да върнем годните продукти. А, забравих да кажа и неприятното размразяване на хладилника, ако е от по-старите версии. Не е кой знае какво като работа, но ако хладилникът ви е по-голям може да отидат и няколко часа.

Според мен това е доста досадно и неприятно задължение, но със сигурност необходимо.
Онези, които са на моето мнение, че не им е особено любимо занимание сигурно ще се съгласят да почистваме хладилника на 1 месец.
Други, които са по-големи чистофайници и педанти може да ви кажат, че трябва да го правите на всеки две седмици, а защо не и всяка седмица.

Всъщност ако си имате различни отделения за различните продукти – меса, плодове и зеленчуци, сирена и т. н., ако повечето от тях са в кутийки или фолио, хладилникът няма да се замърсява толкова много и ще може да се изчисти само замърсеното отделение. А ако всеки петък правите манджа „Изпразни хладилник“ със сигурност няма да имате застояли продукти.

Вие на колко време чистите основно хладилника?

А как ли са поминували бабите ни без хладилник?

Снимка: Reuters

Прочетете още:

Коментирай
0 rate up comment 0 rate down comment
Донка ( преди 11 години )
По въпроса: "А как ли са поминували бабите ни без хладилник?" Ами имали са големи зимници. То и самата дума е показателна - според мен идва от зима, а тогава е тооооооооооолкова студено (бррррррррррррр), че храната няма как да се развали. Все едно е хладилник, ама в пъти по-голям.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар