За дома

Интригуващи идеи за домашния аквариум

Играчки, камъни, миди, растения – достъпни и свежи идеи за декорация на аквариума

09.04.2013г. / 10 03ч.
Петя Зефирова
Снимка: Sxc.hu

Снимка: Sxc.hu

Не е достатъчно да сложим най-красивата и екзотична рибка, която може да се купи от зоомагазина в домашния аквариум и да се надяваме, че самата тя достатъчно ще го разкраси. Някои мънички предмети, поставени на подходящи места в него биха му придали наистина уникален вид. При това няма да е необходима голяма финансова инвестиция, а по-скоро вашата фантазия, изобретателност и чувство за хармония. Единственото условие е да съблюдавате безопасността на рибките. Ето няколко идеи, които ще ви помогнат да превърнете домашния аквариум в истинска атракция за децата и гостите си.

Добавете играчки

Свързани статии

Аксесоарите за аквариуми, които се продават в специализираните магазини са скъпи. Голяма част от тези „играчки“ могат да се заместят с традиционните си събратя. Просто отворете прашния кашон в мазето, където сте прибрали старите играчки и потърсете нещо интригуващо сред тях – дори това да е счупен пиратски кораб. Освен, че подобни предмети ще придадат уникален вид на аквариума ви, те ще осигурят местенца, в които рибките ще могат да се крият. Измийте играчките предварително и отстранете от тях всички стикери и лепенки.

Декорирайте с живи растения

Независимо че поставянето на живи растения в аквариума ще наложи непрекъснатите ви грижи за тях, струва си да положите тези усилия. Това ще подсили екосистемата в аквариума ви и ще осигури на рибките още едно удоволствие – те обичат да кълват живите растения, което от друга страна е и здравословно за тях.

Добавете красиви и оригинални по форма камъни

Лесно можете да намерите необичайни по форма и с интересно оцветяване камъни на неделния пикник край реката или някое близко езеро. За жителите на крайморските градове това е въпрос на ежедневна приятна разходка (стига да не духа силен вятър), нали? Можете да възложите на децата си задачата да ги намерят – бъдете сигурни, че това ще им достави изключително удоволствие. На морския бряг бихте могли да намерите и някои уникални мидички и рапанчета, с които неповторимият стил на домашния ви аквариум е гарантиран.

Всичко, което се внася в аквариума от природата обаче, трябва да се дезинфекцира, за да не се развият в него вредни за рибките паразити. Най-добре е камъните да се изварят.

Коментирай