За дома

Уханието на истинския дом

Как да ароматизираме стаите у дома?

12.04.2013г. / 12 00ч.
Петя Зефирова
Снимка: Sxc.hu

Снимка: Sxc.hu

Всяка домакиня би се гордяла с красив, подреден, светъл и приятно ухаещ дом. Неприятните миризми дебнат отвсякъде. Важно е да се грижим за чистотата на мебелите и да изхвърляме навреме боклука, за да избегнем нежелани аромати. А оттам нататък, ето как можем да подобрим атмосферата:

Ароматизиращи свещи

Не само че внасят допълнителен уют в помещението, в което са разположени, но и отделят дискретна нежна миризма, която гали обонянието. Внимавайте къде ги поставяте, избягвайте близостта на лесно запалими предмети и слагайте под тях нещо, което да поеме евентуално стичащ се восък.

Цветя

Свързани статии

Някои цветя имат наистина неописуемо завладяващ аромат. Подредете по рафтовете и до прозорците рози, нощни царици, гардении, лилии, сладък грах, жасмин... Това е начин да помогнете и на стаята да „диша“.

Освежител за въздух

Ако не съществува цвете, което да задоволи носа ви, винаги можете да заложите на синтетично създадени миризми, които не са по-лош начин да ароматизирате стаята си. Хубаво нещо е, че можете да ги нагласите да изпускат аромат през известен период от време.

Камфор

Разположете камфор из къщата, като наблегнете на местата, които най-често ви създават проблеми с неприятни миризми.

Отворете печката

Омесете хляб, направете курабийки и бисквити и не пускайте аспиратора, след като отворите печката. Невинаги миризмата на готвено е приятна, но тук става въпрос за тестени изделия, а те излъчват приятно ухание.

Отворете прозорците

Ако сте в квартал или най-малкото на улица, по която не минават много автомобили и не е много замърсено, отворете прозорците си. Колкото и невероятно да звучи, дори свежият въздух може да мирише приятно, ако допреди това сте стояли плътно затворени зад алуминиева дограма с двойни стъкла.

Коментирай