За дома

Как да намалим домашната работа?

Възможно ли е?

20.09.2013г. / 17 30ч.
Вергиния Генова
Снимка: Gettyimages.com

Снимка: Gettyimages.com

Може би не е редно да говорим за жените домакини – те така или иначе си стоят у дома и разполагат с всичкото си време. Ако не могат да се организират да свършат домашната работа – проблемът очевидно не е в липсата на време.


Въпреки, че един пенсионер веднъж сподели – „Ех, като си остане човек у дома – няма време за нищо!“ За мен това беше шокиращо изказване, ама човекът после продължи – „Всеки ти казва ти нали си си вкъщи имаш свободно време – иди купи това, направи моля те онова, другото, третото и накрая всеки ти дава задачи. Чак ти се иска да ходиш на работа, че да си починеш малко от всички други задачи. Там поне имаш само един шеф.“

Та на някои хора не им е лесно и да са домакини, въпреки че много домакини си викат чистачки, детегледачки, готвачки и прочее.

Свързани статии

Но сега да видим как може да се успее с всички задължения в работата и с всички задължения у дома. Обикновено не се успява и обикновено неуспехът си проличава твърде късно – а именно във възпитанието на децата. Липсата на прекарано време с децата се отразява лошо, много лошо.


Така че може би взаимоотношенията у дома трябва да са приоритет номер 1.
Какво като къщата ти е перфектно изчистена, винаги има сготвена вечеря, а няма разбирателство и любов у дома?

А за да не куца едното за сметка на другото е добре да вършим домашните задължения заедно. Да готвим заедно с децата, да чистим семейно и други такива. Няма да е перфектно, но поне е опит в това да прекараме време заедно.

Коментирай