За дома

Пет места, където да си държим чадърите

Ако имаме чадъри, разбира се

01.10.2013г. / 10 10ч.
Вергиния Генова
Снимка: Sxc.hu

Снимка: Sxc.hu

Понякога хората пишат нещо и после му слагат подходящо заглавие. Понякога пишат заглавието и после пишат нещото. И ако съм аз понякога така се отплесвам, че ми се налага да сменя заглавието, защото се оказа, че се е получило съвсем „друга бира“.

В случая и аз реших да се изкуша от това сакрално, толкова любимо число на жените – 5. Да видим дали ще мога да дам и 5 адекватни предложения за чадърите. Ако не мога – ще помагате.

Свързани статии

Кошница – Започвам с кошница, защото съм си изнамерила една стара, здрава кошница, която вместо да стои на тавана, сега събира всякакви чадъри, ръкавици, шапки и всякакви такива аксесоари – според сезона. Според мен това е много практично решение.

Кошче за боклук – Вторият ми фаворит, за големите чадъри с дървени дръжки – тип бастуни. То за някои чадъри (за еднократна употреба) естествено завършват деня си в улично кошче за боклук, но… тук не говорим за тях.

Ваза – Голяма метална или керамична ваза – върши идеална работа за чадъри с дълги дръжки. Само да не е антика, че ако не улучите гърлото – после става лошо.

Закачалка – Много хора използват закачалките и за чадъри, но ако ги затрупаш с якета, палта и какво ли не и после докато ги откриеш… си закъснял. Пък е и твърде прозаично, нали, даже се чудя дали си заслужава да го броим?

Пластмасови шишета – Ето една идея, която е по-нестандартна. Отрязваш гърлото и дъното на бутилката и в нея напъхваш чадъра тип бастун – остава да помислиш как да закрепиш стабилно бутилката на стената.

Ако ще държиш малък, сгъваем чадър, тогава няма нужда да режеш бутилката и от двете страни, а само от едната. Ако имате много чадъри, лесно ще откривате желания цвят.

Ето – точно 5 за късмет. Не, че не може и повече, но да не пренавиваме въображението си с нестандартни решения, че може да има трудови злополуки – някой да се задави от смях или да полее клавиатурата си с вода.

А вие къде държите чадърите си у дома? Няма да питам за офиса, защото там е ясно – разтворен цял ден в коридора, облегалката на стола, закачалката или някъде там под бюрото.

Коментирай
0 rate up comment 0 rate down comment
Sheyla ( преди 10 години )
ЛИЛИ,те са цилиндрични,високи горе-долу кокото не сгъваем чадър с перфорирани стени и дъно,а под дъното,затворени като с капачка,в която се отцежда водата.Тази"капачка"се маха изключително лесно и бързо и водата се изхвърля.Тук,където живея ги има на входа на всеки магазин,банка,абе,на всяко обществено място,естествено,слагат се само когато вали дъжд,много практични са.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1 rate up comment 1 rate down comment
Лили ( преди 10 години )
Как изглеждат поставките за мокрите чадъри, не съм виждала такива?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1 rate up comment 0 rate down comment
Sheyla ( преди 10 години )
Много ми допадна това за кошницата,но като си има специални поставки за чадъри(особено практични за мокри чадъри)не ми се усложнява живота,от време на време и там трябва да чистиш прах,а това не е любимото ми занимание.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар