За дома

Необичайни ползи на лака за коса

Той не е само за фиксиране на прическата

04.10.2013г. / 09 40ч.
Михаела Лазарова
Снимка: Sxc.hu

Снимка: Sxc.hu

Всичко, което използвате във вашето ежедневие има приложения не само по предназначение. Хубаво е да откривате за какво може да използвате сока от лимон, кетчупа или пяната за бръснене. Лакът за коса също може да бъде използван и за други цели, освен за фиксиране на косата. Вижте за какво.

Против насекоми

Досадните мухи, комари, паяци, пчели може бързо да прогоните от дома си с помощта на лак за коса.

Антистатик

Рядко имате спрей антистатик у дома. Но се сещате за неговата нужда, едва когато облечете любимата рокля, пола или блуза. Лакът за коса може да предотвратява и наелектризирането на материите. Напръскайте леко дрехата като държите флакона на разстояние около 15 см от нея. Бъдете предпазливи към материи като коприна.

Вдяване на игла

Вдяването на конеца понякога може да бъде истинско мъчение. Фиксирайте го с помощта на лак за коса. Така по-лесно ще можете да го вденете.

Когато обувате чорапогащник, може да се случи да го скъсате леко, но да нямате втори за смяна. Не само лакът за нокти върши работа в такива моменти. Напръскайте с лак за коса дупчицата, за да не се пусне бримка.

Децата винаги ви изненадват с красиви рисунки, които са нарисувани с пастели или моливи. Тях трябва внимателно да пипате, за да не размажете цветовете. Напръскайте от разстояние картината. Лакът за коса ще я фиксира и така ще я запази за по-дълго време.

Коментирай