За дома

Фигурки на животни, които носят късмет

Каква да поставите в дома си?

16.01.2014г. / 14 10ч.
Михаела Лазарова
Снимка: Reuters

Снимка: Reuters

С всяка изминала година хората започват да обръщат по-голямо внимание на символите, които носени като бижу, аксесоар или поставени в дома им, ще донесат повече късмет и хубави моменти. Има голямо разнообразие от фигурки на животни, изработени от кристали, стъкло, дърво или различни минерали, които може да закупите.

Според различните култури различните животни имат определена символика. Например котката е символ на дома, а бухалът на мъдростта. Споделяме кратък списък на останалите най-често срещани животни под формата на красиви фигурки, които ще ви донесат много късмет.

Слон

В индийската култура слонът е приет като символ на щастието и богатството. Още от хиляди години богатите семейства в Индия притежавали тези животни, ето защо фигурката на слон се подарява, когато искате тя да донесе благосъстояние на тези, на които я поднасяте. Слончетата поставени в офиса пък ще донесат късмет и успехи в бизнеса.

Жаба

В много култури жабата се свързва с дъжда, но какво я прави специална? Дъждът е важен за успешното земеделие, защото той помага на културите да растат. Ето защо тя е приемана като символ на късмет. Някои си купуват фигурки на жаба, защото смятат, че ще им донесе повече пари. В китайската култура тя също е призната за носеща благополучие и още преди хиляди години е била бродирана върху дрехите за късмет и успех.

Бик

Според индийската култура фигурката на бик, независимо дали е поставена в дома или носена като аксесоар, е символ на късмета и доброто здраве. Бикът също така е символ и на мъжествеността. Според гърците той може да донесе на притежателите си любов и плодородие. Смята се, че носенето на фигурка на бик ще помогне на човек да създаде голямо и здраво семейство.

Златна рибка

Рибата носи късмет, спокойствие, мъдрост, дълъг живот и щастие. Тя е един от осемте свещени символи на Буда, които представляват плодородие, изобилие и хармония с потока на живота. Древните гърци вярвали, че златните рибки носят късмет в брака и отношенията . В Древен Египет златни рибки са били държани в къщата като символ на семейното щастие.

Коментирай