За дома

Неподозирани употреби на лака за коса

Защитете произведенията на изкуството на своите деца

01.07.2014г. / 16 50ч.
Илияна Николова
Снимка: Thinkstock

Снимка: Thinkstock

Удивително е как някои продукти могат да бъдат употребявани за коренно различни от предназначените им цели! Сода за почистване, лимон за ароматизатор, бира за набухвател и какво ли още не!

Предполагали ли сте, че лакът за коса може да има и други употреби, освен основното си предназначение, а именно – фиксация на косата?

Ако не сте – убедете се сами за какво още можете да го използвате. Ще се изненадате колко полезен може да ви бъде той!

Убива мухите

Досадното жужене на мухи и всякакви летящи насекоми в дома ви може да спре само след няколко напръсквания с лак за коса. Внимавайте, защото миризмата му е остра и е добре да излезете от помещението след като напръскате. Затворете вратата, докато подейства. След това почистете „труповете“!

Предотвратява разпространението на бримките по чорапогащника

Ако и на вас ви се е случила неприятна ситуация с чорапогащника ви, значи сте като 99% от жените по света! Няма жена, носеща чорапогащник, която да не е изпитала неудобството на новопоявила се бримка, която да тръгне да се разплита чак догоре! Затова носете лака за коса винаги в чантата си. Едно напръскване и бримката се стопира моментално!

Премахване на червило от плат

Петната от червило са изключително упорити, не само по дрехите, но и по съдовете и чашите. Напръскайте петното с малко спрей за коса и изчакайте да подейства. След това изперете дрехата с топла вода.

Свързани статии

Защитете произведенията на изкуството на своите деца

Ако искате да запазите рисунките на децата си, направете го с помощта на лака за коса. Просто напръскайте повърхността на детските картини и изчакайте да изсъхнат добре. След като хартията се втвърди, можете да я приберете, където сте намислили!

Запазете боята по обувките

След като сте излъскали кожените си обувки, трябва да има начин да съхраните за по-дълго този прекрасен блестящ ефект. Освен това лакът за коса запечатва боята и не й позволява да се разпространява върху панталоните.

Удължава живота на откъснатите цветя

Любимият ви букет е увехнал и се налага да го изхвърлите? Е, за следващия път ще знаете – напръскайте откъснатите цветя с малко лак за коса и той ще запечати свежестта им за по-дълго! Така ще може да им се порадвате повече!

Премахнете петната от мастило по дрехите

Ако химикалката ви е пуснала мастило по дрехите или детето си е играло над любимата ви блуза, няма страшно. Напръскайте с лак за коса обилно. Оставете за около 20 минути и изплакнете с топла вода.

Коментирай
1 rate up comment 0 rate down comment
Деси ( преди 9 години )
Пробвала съм с него да запечатам графики с молив. Действа!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар