За дома

Лесно почистване на сребърните и златните бижута

Почистете аксесоарите с помощта на бира

17.04.2015г. / 17 00ч.
Михаела Лазарова
Снимка: thinkstock

Снимка: thinkstock

Бижутата са красиви и впечатляващи, когато са в целия си блясък. За съжаление, сребърните и златните аксесоари променят цвета си с времето. Тук са няколко трика, с помощта на които може да възвърнете тяхната красота.

Захар и розова вода. В купичка сложете 3 супени лъжици захар на кристали и добавете към нея розова вода до получаването на паста. Поставете пастата върху памучна кърпа и натъркайте бижутата. След това изплакнете с чиста вода.

Бирата има редица приложения, едно от тях е почистването на бижутата. Ако искате златните ви аксесоари отново да възвърнат блясъка си, нанесете малко количество бира върху памучна кърпа и търкайте. Така ще отстраните нежеланите замърсявания и петънца по метала.

За да блеснат камъните върху бижутата ви, сипете в чаша малко количество газирана вода. Поставете аксесоарите в нея и ги оставете да престоят за няколко часа.

Свързани статии

Следващият трик е един от най-старите за почистване на сребърни и златни бижута. В чаша с оцет добавете малко количество сода за хляб. Поставете бижутата и разбъркайте леко. Оставете за няколко минути и изплакнете с чиста вода.

Пастата за зъби също може да ви бъде полезна в почистването на накитите. Върху четка за зъби или памучна кърпа нанесете малко количество от нея и нежно разтъркайте върху метала. След няколко минути изплакнете обилно с вода.

Любимият на всички кетчуп е мощен помощник в почистването. За да премахнете нежеланите замърсявания по бижутата, поставете в купичка малко количество от него. Потопете аксесоарите за няколко минути и след това изплакнете. Ако петната са по-упорити, нанесете кетчупа върху памучна кърпа и разтъркайте върху метала.

Коментирай