За дома

За какво да използваме найлоновите торбички с цип?

Пликчетата със затварящ механизъм са изключително многофункционални!

28.08.2015г. / 14 00ч.
Илияна Николова
Снимка: iStock

Снимка: iStock

Найлоновите торбички с цип са много удобни. В тях могат да се съхраняват много продукти. Но тези торбички имат и редица алтернативни употреби! 

Ако все още не сте се досетили за тях, ние ще ви ги представим! Вижте по какви всевъзможни начини можете да използвате найлоновите торбички с цип!

1. За съхранение на тесто

Много често тестото трябва да бъде оставено да втаса. В други случаи пък ни трябва за по-късно. Как да го оставим да престои в хладилника просто така?

Използвайте найлонова торбичка с плътно затваряне. Така дори можете да замразите тестото и да го използвате когато пожелаете. 

2. За съхранение на найлонови чорапи и чорапогащници

Найлоновите чорапи и чорапогащници са много крехки. Лесно се омотават в останалото ни бельо в шкафа, пускат се бримки, а и молците си падат да създават неприятности. 

Използвайте затварящи се найлонови торбички, за да предпазите чорапогащниците си от вредни влияния. Напъхайте ги в торбички и затворете механизма. 

3. За защита на ценни вещи

 

Винаги можете да напълните торбичка с цип с неща, които искате да съхраните за по-дълго, например бижута или някакви ценни книжа. Някои хора дори ползват вакуумни торбички, за да са още по-сигурни в защитата от окисление или вредители.

4. Премахване на восък или дъвка от текстилни покривки, килими

Няма дом, в който да не се е случвало подобно бедствие! Восъкът или дъвката са най-големите врагове на текстилните покривки, килими, пътечки, пердета, чаршафи, дамаски и много други.

Премахването е много лесно с помощта на пликче с цип и лед. Сложете няколко бучки лед в торбичката, затворете я, за да не протече и започнете да разтривате засегнатия участък. Правете това, докато не замразите напълно дъвката или восъка. 

След това с тъп предмет отлепете замърсяването. Пластмасовите шпатоли вършат чудесна работа. 

5. За съхранение на домашен бульон

 

Знаем колко вредни са полуготовите разтворими бульони. В тях има химически съединения, които могат да ви навредят. 

Най-вкусният бульон е домашният. Но невинаги разполагаме с такъв, а и отнема много време, докато сварим бульона, когато ни трябва. 

Затова, когато правите бульон, спокойно можете да приготвите по-голямо количество и да го замразите в найлонови торбички с цип. Така винаги ще имате с какво да обогатите супите и яхниите си. 

6. Съхранение на свежи билки от градината

Ако си падате по отглеждането на домашна продукция в собствената ви градина или имате близък, който ви зарежда с чудни уханни билки и подправки – не изпадайте в паника, че няма къде да ги съхраните и че ще изсъхнат.

Винаги можете да ги замразите в тези специални найлонови торбички. Така билките и подправките ви ще останат свежи много дълго време.

7. При контузии

При контузии първото нещо, което трябва да направите е да сложите лед на засегнатото място. Най-добре можете да направите това с помощта на затваряща се торбичка, защото така водата от леда няма да ви намокри. 

8. Вместо сладкарски пош

Виждали сме топ готвачите да приготвят изящни глазури и сметанови украси върху торти и сладкиши с помощта на специални пошове или шприцове. 

Ако не разполагате с такава джаджа, винаги можете да превърнете найлоновата торбичка със затварящ се механизъм в пош! 

Напълнете торбичката с глазурата или сметаната, затворете ципа. Отрежете единия ъгъл на пликчето с нужната големина. Започнете да изстисквате леко съдържанието в желаната форма.

Снимки: Pinterest

Коментирай