Есента и зимата са сезони, в които по-често хапваме цитрусови плодове. Освен месестата им част, коричките също имат своето приложение в дома и грижата за кожата. Споделяме няколко ароматни причини да не изхвърляте свежите корички.

Използвайте портокалови кори за сладкиши или други фини ястия. Ако сте решили да направите вкусен десерт и да му добавите повече характер или ви липсва ароматна подправка за него, на фино ренде настържете малко количество портокалови корички и ги добавете към останалите съставки.

За да запазите кафявата захар от влагата, но и за да и придадете повече аромат, сложете в буркана с нея няколко цитрусови корички.

На салатите и ястията често добавяме зехтин. Ако искате вкусът му да бъде още по-богат – добавете в бутилката портокалови корички. След няколко дни те ще са пуснали от своя аромат.

Направете си свещички от цитрусови кори. Повече вижте тук.

Ако в хладилника ви мирише неприятно, след като го почистите, поставете чинийка с пресни настъргани цитрусови корички. Те ще отнемат неприятната миризма.

Когато искате да освежите въздуха, поставете в купичка пресни или изсушени корички от цитруси. Върху тях капнете няколко капки от любимите си етерични масла.

Още по темата

Направете си свеж антицелулитен пилинг за тяло. Настържете на фино ренде корички от лимон, портокал, мандарина или грейпфрут. Добавете към тях морска сол или кафява захар и няколко капки зехтин или от любимите ви етерични масла.

Ако домът ви е нападнат от мравки, поставете на первазите и праговете на вратите пресни лимонови кори.