Есента почти дойде. Време е да внесете добро настроение в дома си чрез чудни есенни ухания.

Как да ароматизирате дома чрез натурални продукти, така че да го накарате да ухае на прекрасни есенни аромати?

С дъх на ябълков пай

Когато печете ябълков пай, целият дом ухае на неговата приятна миризма. Можете да пресъздадете аромата му по специален начин. В тенджера смесете 2 нарязани ябълки, 2 пръчици канела и 1 чаена лъжичка ванилия. Долейте 2 чаши вода и кипнете цялата смес.

След това прехвърлете в подходящ съд без капак, така че ароматът да може свободно да изпълва дома.

Канела и кленов дъх

Друг невероятен есенен аромат е този на канела и клен. За целта смесете 2 канелени пръчици, 1 супена лъжица кленов сироп и 1 нарязана ябълка. Отново долейте в съда 2 чаши вода и кипнете. Ароматът ще ви накара да искате да си останете у дома цял ден.

Ванилия

Ванилията има невероятно успокояващи свойства. Тя е един от най-разпознаваемите и любими аромати. За да изпълните дома с него смесете 1 чаена лъжичка ванилия с 1 пръчица канела, 4 зрънца карамфил и 2 чаши вода.

Нека сместа да покъкри на котлона, за да се смесят уханията. Ако е нужно добавете още малко вода преди да свалите от котлона и да оставите на подходящо място в дома натуралния ароматизатор.

Канела и индийско орехче

За любителите на по-екзотичните аромати комбинацията от канела и индийско орехче ще е много подходяща.

В тенджера смесете 1 цяло индийско орехче с 2 пръчици канела, 1 супена лъжица цели зрънца карамфил заедно с клонките им, 1 ампула течна ванилия и 2 чаши вода. Отново сместа трябва да се остави да къкри.

Още по темата

Портокал и боровинка

Една прекрасна комбинация между портокал и боровинка ще превърне дома ви в най-уютното място през есента.

Смесете 1 чаша боровинки, 3 портокалови кори, 2 стръка розмарин, 2 канелени пръчици. Отново долейте 2 чаши вода и оставете сместа да заври.

Розмарин и лимон

Един от най-свежите и енергизиращи есенни аромати е този на розмарин и лимон. За да си го приготвите смесете няколко стръка розмарин с 3 пръчици канела. Тя неизменно присъства към всички есенни аромати.

Към тях добавете 1 нарязан на едро лимон. Всичко това полейте обилно с вода в тенджера и го оставете да къкри.

Снимки: iStock