За дома

Растения за дома, виреещи и на тъмно

Кои растения можете да отглеждате в най-тъмното кътче на дома?

10.11.2016г. / 15 29ч.
Илияна Николова
Адиантум; снимка: istock

Адиантум; снимка: istock

Отглеждането на растения у дома е истинска радост за мнозина. Но повечето растения имат нужда от специални грижи и подходящи места в дома, за да виреят добре и да радват окото.

Но има някои растения, които ще ви дарят с красотата и свежестта си без да се налага да им осигурявате специално осветено място, ако не разполагате с такова. Вижте кои са растенията, които виреят преспокойно и на тъмни места в дома!

Мента

Хубаво е да имате прясна мента подръка, когато ви потрябва. Тя и не изисква особени грижи, най-вече що се отнася до осигуряването на светлина. Ментата може да вирее преспокойно на тъмни места в дома, а това е наистина удобно за вас.

Бегония

Бегонията е красиво цвете, което също не се нуждае от много светлина. На тъмно дори листенцата ѝ придобиват красив тъмнозелен оттенък. Бегонията живее много по-добре на защитено от пряка слънчева светлина място.

Драцена

Драцената е много красива стайна палма. Съществуват много разновидности на това растение, но всички те обичат тъмнината и закътаните места в дома. Най-добре е да я поставите на северен перваз. Тогава ще ви е най-благодарна.

Бромелия

Свързани статии

Бромелиите могат спокойно да се поставят на изцяло сенчесто място. Ето защо те са много подходящи за отглеждане на затворени пространства. Бромелиите са родом от тропическите райони на Южна Америка и Западна Африка, но въпреки това предпочитат сенчести места в дома.

Адиантум

Адиантумът, наричан още Венерини коси, е растение, обожаващо затъмнените кътчета на дома. Той може да оцелее дори в най-тъмния килер.

Змийско растение

Змийското растение е много подходящо както за дома, така и за офиса, защото не изисква особени грижи. Не се нуждае от светлина, за да вирее, нито пък е необходимо редовно да се полива. Ако имате нужда от свежа украса за дома, змийското растение е вашият избор.

Снимки: iStock

Коментирай
Свободно време