За дома

Мебели за кухня – идеи и решения

За големи семейства са подходящи функционалните кухненски мебели

24.01.2018г. / 12 20ч.
Мария Дуковска
Снимка: Мебели Арена

Снимка: Мебели Арена

Отминаха дните на стандартните кухненски мебели с оскъдна цветова гама. Сега въображението ви е абсолютно неограничено, ако сте решили да смените или закупите нови кухненски мебели.

Как да разберем от какви мебели за кухня имаме нужда?

Ако не сте любители на готвенето, вашият избор е минимализъм. За големи семейства са подходящи функционалните кухненски мебели. На първо място трябва да си представите цветовата схема на цялото помещение, за да сте сигурни, че ще подхождат на цялостния интериор.

• Син цвят – за свежест и спокойствие

• Зелен цвят – за мир и хармония

• Жълто и оранжево – за по-добро настроение и уют

За малки и тесни кухни, подбирайте светли цветове, като крем розово или лимон, които визуално ще увеличат пространството.

От какви материали?

Кухненски шкафове

Шкафове от ПДЧ са изключително евтин вариант, но не се препоръчват за помещения с висока влажност, също така сте ограничени откъм цветовата гама.

Шкафовете от МДФ имат висока здравина, по-екологични са и не на последно място имат висока степен на влагоустойчивост. Могат да са прекрасен заместител на естественото дърво!

Работни плотове

За тяхната изработка масово се използват МДФ и ПДЧ, поради ниската им цена. Други по-скъпи, но и по-качествени варианти са от естествен и изкуствен камък, като всичките те могат да бъдат изработени в различни текстури и в широк цветови диапазон.

Нека вашето желание играе водеща роля. Фантазирайте, планирайте и ви гарантираме, че ще се сдобиете с наистина красиви и функционални мебели в кухнята. Ще получите комфорт, уют и хармония.

Здраве и красота