За дома

Гениални начини да използвате фризера освен за храна

Алтернативни употреби на камерата на хладилника или фризера

31.03.2018г. / 09 00ч.
Илияна Николова
Снимка: istock

Снимка: istock

Фризерът е много удобен уред, особено когато го използвате не по предназначение. Може да се учудите, но замразяването на различни нехранителни предмети и вещи може наистина да улесни живота ви.

Кои са най-полезните алтернативни употреби на фризера? 

За отваряне на вече затворени пликове за писма

Решили сте, че сте готови с писмото или картичката, които ще изпращате, затворили сте плика, но се оказва, че сте забравили да напишете нещо или да приложите например снимка към картичката.

Изненадващи употреби на солта

Много неприятен момент, особено ако сте си играли да надписвате плика и не разполагате с друг. Не се притеснявайте, не е нужно да го късате. Поставете плика за писмо в найлонова торбичка. Сложете я във фризера за 2 часа. Извадете я и моментално плъзнете острието на нож между капака и плика.

Пликът ще се отвори много лесно, след като го извадите на стайна температура. Влагата в помещението ще допринесе за разпечатването му без да се наруши структурата на хартията и лепилото.

Удължаване на живота на свещите

Сложете свещите си във фризера един ден преди да ги използвате. Дълбокото охлаждане ще им помогне да горят почти два пъти по-дълго от обикновено.

Почистване на дънките без вода

Прането на дънките може да е наистина досадно. Никога не знаете дали ще се свият прекалено и дали ще избледнеят. А когато са леко поотпуснати ви стоят най-добре! 

Вместо да ги перете често, редувайте пране с поставяне във фризера. Сложете дънките в плътно затваряща се торбичка с цип. Нека се замразят за през нощта. Екстремно ниската температура ще убие бактериите и ще отнеме лошата миризма от дънките.

Дезинфекциране на дървени съдове

Дървените съдове са добра среда за развитие на бактерии. Честото миене на дървото може да го увреди. Какво да правите? Охладете го във фризера. Така ще убиете бактериите, прояждащи дървените ви съдове.

7 необичайни употреби на аспирина

Свързани статии

Замразете найлоновото фолио

Чудите се защо ви е нужно да го правите? Вероятно всеки път се мъчите да опаковате нещо с него, но фолиото все ви се лепи по ръцете и около ролката. Когато го охладите на минусови температури ще е „по-послушно“ и ще увивате по-лесно.

За запазване на семена

Ако са ви останали семена, които възнамерявате да посеете в градината или в саксиите на балкона следващия сезон, замразете ги във фризера. Така ще запазите качествата и виталността им. Размразете ги напълно преди да ги посадите.

За предпазване от бримки по чорапогащника 

Замразените чорапогащници се късат много по-трудно. Слагайте ги в найлонова торбичка във фризера за 1-2 часа преди да ги обуете. Дълбокото охлаждане заздравява фибрите в материята.

Коментирай
Свободно време