Аспиринът може да ни помогне в много аспекти от ежедневието. Неговите невероятни употреби далеч надхвърлят основното му лекарствено предназначение.

За какво още можете да използвате аспирина?

1. Срещу петна от пот по дрехите

Разтвореният аспирин помага за отстраняване на жълтите петна от пот по дрехите. Накиснете дрехата в аспириновия разтвор. След това изперете по стандартния начин.

2. Аспиринът съживява кожата

Аспиринът има свойството да отстранява мъртвите клетки от горния слой на кожата. В него се съдържа салицилова киселина, която има пилинг ефект. Направете си чудна маска с аспирин.

Невероятно ефективни употреби на маслото от мента

3. Аспиринът помага на цветята и листата да не увяхват

Разтвор от аспирин и вода помага на домашните растения да останат свежи за по-дълго. Стрийте малко количество аспирин в около литър вода и полейте цветята си с него.

4. Аспиринът помага срещу мазна коса

Това лекарство има свойството да изсушава косата и да потиска омазняването. Освен това аспиринът помага и за успокояване на скалпа при пърхот и себорея.

5. Аспиринът е ефикасен срещу акне

Маските за лице с аспирин облекчават раздразнението и възпаленията при акнетична кожа благодарение на салициловата киселина. Стрийте едно аспириново хапче на прах. Смесете го с 1 супена лъжица вода. Разбъркайте добре и нанесете сместа само върху пъпките. Те ще завехнат и ще преминат по-бързо. След 30 минути изплакнете с хладка вода.

Многобройните употреби на лимона в дома

Още по темата

6. Аспиринът помага за отстраняване на мазни петна от съдовете

Стрийте няколко хапчета аспирин и ги разбъркайте в малко количество вода. Трябва да се получи нещо като паста. С тази паста и гъба за чинии изтъркайте загорелите съдове с остатъчни мазни петна. Ще се измият много по-бързо и лесно, отколкото с обикновен препарат за съдове.

7. Аспиринът помага срещу ухапвания от насекоми

Стрийте 2 хапчета аспирин и го смесете с малко вода. Втрийте получената смес върху ухапаното от насекомо място на кожата. Аспиринът има свойството да облекчава дразненето, подуването, зачервяването и паренето при ухапване от комари, мухи, пчели.