Растенията са част от интериора на дома и офиса. Избираме какво да декорираме според нашите предпочитания, но също така и според енергията, която носят те. Така например сме чували, че кактусите се препоръчват в помещения с техника, тъй като „абсорбират“ електромагнитната енергия.

Въпреки че някои смятат, че те привличат кавгите, според някои източници е точно обратното. Кои други растения е хубаво да имате край себе си за повече щастие и хармония, вижте в следващите редове.

Мента

Ментата е добре известна със своите лечебни свойства, но също така се смята, че може да предпази дома ви от завист и магьосничество. Освен това, свежата билка ще ви даде усещане за благосъстояние, но ще привлече и финансов просперитет.

Бамбук

Ако все още не сте декорирали в дома си бамбук, направете го. Бамбукът насърчава късмета и положителната енергия. Също така се смята, че е символ на чистотата, спокойствието, усещането за комфорт. Ако искате да внесете повече баланс в живота си, да отблъснете завистта, купете си бамбук. Достатъчно е да го отглеждате във ваза с вода, като е подходящ за всяко помещение.

Храни, които гонят лошия късмет

Розмарин

Ароматен, чудесен за готвене, за отвари за здраве и красота, розмаринът добавя нещо специално в домовете, където е отглеждан. Използван е още от древността в редица култури, заради своите лечебни свойства и не само. Билката привлича щастието и искрената любов. Препоръчва се отглеждането на розмарин в саксия, в градината, както и поставянето му в торбички в различни части на дома за повече положителна енергия.

Жасмин

Жасминът е специално цвете, което всяка двойка трябва да има в дома си за повече щастие и просперитет в отношенията. Препоръчва се поставянето му в спалнята или на други места, където двойката прекарва по-голямата част от времето си, тъй като помага за изграждането на романтика и укрепването на духовните връзки.

Спирулина, куркума... 5 суперхрани за повече здраве 

Мащерка

От древни времена мащерката е била използвана за премахване на негативната енергия, тъй като е смятана за пречистващо растение. Тя насърчава увереността и защитава дома и неговите обитатели.

Хризантема

Красива във всичките си цветове, хризантемата ще донесе усещане за благополучие във вашия дом. Особено се препоръчва за отглеждане в домове, в които често има кавги, тъй като благоприятства положителното настроение и релаксация.

Още по темата

Евкалипт

За него се смята, че привлича финансовия просперитет, ето защо се препоръчва като декорация не само на дома, но и на офиса. Предпазва от негативна енергия и насърчава спокойния сън.

Алое вера

Алоето е едно от най-широко използваните растения заради многобройните си лечебни свойства. Освен това се смята, че може да предпазва от отрицателна енергия, завист и лош късмет, привличайки положителни вибрации и просперитет. Интересното вярване е, че когато това растение привлича късмет, то се развива интензивно, а когато ни предпазва от отрицателна енергия, губи от своята жизненост.

Снимки: pixabay