За дома

5 начина да направите малката кухня по-просторна

Няколко лесни трика

08.07.2018г. / 10 00ч.
Илияна Николова
Снимка: istock

Снимка: istock

Повечето градски жилища не разполагат с много обширна площ. Освен това средностатистическият човек обикновено си купува или наема не особено голям апартамент, в който кухнята е тясна и невинаги удобна.

<< Креативност в подредбата на малка спалня (галерия)>>

Има някои трикове обаче, които могат да помогнат да разширите оптично пространството в кухнята и да я направите по-просторна и приветлива.

Подреждайте стратегически 

Много е важно как точно подреждате пространството в кухнята. Така ще освободите и без това недотам широкото място, с което разполагате. Приберете съдовете и пособията, които не ползвате всеки ден и извадете тези, които влизат в ежедневната ви употреба.

Боядисайте в светли тонове 

Светлите цветове правят пространството оптично по-широко. Боядисайте в бяло или какъвто изберете светъл цвят. Кухнята ще изглежда още по-просторна, ако и мебелите бъдат светли.

<<Къде в кухнята забравяме да почистим?>>

Почистете повърхностите 

Ако трупате предмети и съдове по шкафовете и плотовете, това ще създава допълнително усещане за тясно пространство. Разчистете всички повърхности и ще се убедите колко по-широка ще стане кухнята.

Преместете подправките 

Работите върху ограничено пространство в кухнята? Вероятно върху шкафа ви има подправки или други пособия, които заемат голяма част от свободното място. Преместете ги на място, което е далече от пространството, върху което приготвяте храната. Запазете най-често използваните и любими подправки на една ръка разстояние.

Добавете любим акцент 

Направете кухнята не само удобна, но и любимо място от жилището. Добавете например цветно пано на стената, което да ви кара да се усмихвате всеки път, щом влизате. Добавете красиво растение, което да озарява пространството и да дава повече цвят. Подредете готварските си книги на видно място, така че да се чувствате като истински шеф-готвач, когато започвате да готвите.

Коментирай