Вкъщи винаги има нещо мръсно за чистене. Хигиената в дома се поддържа наистина трудно наред с всички останали ангажименти и задължения, които имаме. Като добавим и грижите за децата, картинката добива съвсем апокалиптичен оттенък, очертаващ тоталната липса на свободно време, особено за дамите. На техните плещи обикновено пада основната отговорност по поддържане на добрата хигиена у дома. Колкото и мъжете да помагат, жените са тези, които забелязват всеки детайл и обръщат внимание на почистването му.

Какво не е добре да почиствате с антибактериални кърпички?

Надали бихте се зарадвали, ако ви кажем, че има някои неща в дома, които е наистина по-добре да чистите всеки ден, но е факт. За да сте уверени че сте направили всичко за сигурността в здравето си, както и това на близките ви, почиствайте тези повърхности всеки ден.

Кухненски плотове

Представете си само колко мръсни са те. Не само защото върху тях режете и приготвяте различни сурови продукти, а защото като се приберете вкъщи хвърляте чантата, ключовете, пощата си върху плота. Това го прави едно от най-мръсните неща в дома.

Кафемашини

Кафемашината се употребява всеки ден. Водата и топлината в нея създават добри условия за развитие на опасни бактерии. Почиствайте кафемашината всеки ден и не оставяйте остатъци от кафе по нея. Веднъж седмично почиствайте контейнера за водата с препарат. Полезно е да почистите и тръбичките, през които минава водата, като през тях пуснете един цикъл на разтвор от вода с оцет, след което изплакнете с чиста вода.

Още по темата

Стените на душ кабината

Водата и парата в банята също са добра основа за растеж на бактерии. Ако имате душ кабина, това усложнява още повече нещата. Важно е да почиствате всеки ден след баня и веднъж седмично основно.

Хитри употреби на дезинфекциращия гел за ръце

Кърпи за ръце

Кърпите трябва да се сменят често, за да сте сигурни в хигиената си, но тези, които използвате интензивно само за ръце са потенциално най-големият носител на бактерии. Сменяйте ги всеки ден или поне на два дни.

Кухненската мивка

В мивката се събират много нечистотии, остатъци от храна, мазнини, които в комбинация с топлата вода създават условия за растеж на бактерии. Всяка вечер след ползване измивайте мивката с препарат и четка.