За дома

Как да разширите оптично малкото помещение според фъншуй

5 начина да направите жилището просторно и уютно

27.05.2019г. / 09 55ч.
Илияна Николова
Снимка: istock

Снимка: istock

Не всеки има възможността да живее в просторно жилище с много стаи, където всеки член на семейството да може да намери спокойствието, от което се нуждае. Най-използвани са двустайните апартаменти, чиято квадратура на стаите е добре позната на повечето семейства. Тя е крайно недостатъчна, ето защо си мечтаем да разширим площта, която ползваме в ежедневието си.

Докато успеете да се сдобиете с по-просторно жилище, философията фъншуй има някои съвети за вас, които ще ви помогнат да накарате малкото помещение да изглежда оптически по-широко.

Най-честите фъншуй грешки

Ето как трябва да аранжирате дома си, за да изглежда по-просторен, а и вие да се чувствате по-добре.

1. Окачете голяма артистична творба на стената.

За предпочитане е да изберете картина на тема природа. Този подход винаги придава повече живина на дома, а цветовете, присъстващи в естествената природа разширяват обема на помещението.

2. Сменете цветовете в земната гама.

Този практичен съвет е винаги важащ и актуален. Няма да сгрешите, ако пребоядисате стените в бледи телесни тонове, и ако подмените мебелите в земни, неутрални цветове, присъстващи в природата. Освен че подходът има успокояващ ефект върху психиката, той прави дома да изглежда по-приветлив, уютен и просторен.

3. Поставете огледалата на стратегически места.

Според фъншуй, огледалата усилват енергията, която минава през помещението. Ако живеете в малък дом е добре да помислите за декорация с огледала. Те разширяват помещенията оптически и са добра идея за подобряване на потока енергия в жилището. Внимавайте обаче да не прекалите с тях, защото прекалено много също не е добре.

Свързани статии

4. Мислете много внимателно преди да купите нещо за дома.

Хората са склонни постоянно да мислят за бъдещето. Това ги подтиква да купуват вещи за всеки случай, които биха могли да се използват някога по-нататък. Ако обитавате малко тясно жилище това е много лош навик. Живейте в днешния ден и не претоварвайте с излишни предмети и енергия дома си, особено ако няма да ги използвате в близко бъдеще.

Фъншуй съвети за декорация на входната врата

5. Използвайте натурални, природни материали.

Според фъншуй 5 са елементите, които са централни за нашия живот и ежедневие – дърво, огън, земя, метал и вода. Дървото и огънят са двата най-експанзивни елемента в тази източна философия. Дървото се представя от цветовете синьо и зелено. Подходящи са за високи мебели, лампи, полилеи, докато огънят се асоциира с червените акценти в триъгълни форми, които не трябва да се натрапват в жилището.

Добавете по няколко акцента в този дух и ще направите жилището си просторно, приветливо и много уютно.

Коментирай
0 rate up comment 0 rate down comment
Feng Shui ( преди 4 години )
Съвети 1, 2 и 4 не са относими към Фън Шуй. Огледалата не усилват енергията, а я пренасочват.От редакцията:Благодарим за забележките. От наша страна нещо може би по-маловажно, но според официалния правописен речник е фъншуй.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар