За дома

Най-честите фъншуй грешки

Запознайте се с тях, за да не ги допускате!

11.09.2015г. / 14 37ч.
Илияна Николова
Снимка: iStock

Снимка: iStock

Най-честите фъншуй грешки биват допуснати от хората в опит да направят жилището си по-приветливо към позитивната енергия, просперитета и любовта.

За да не допускате тези грешки трябва или да се посъветвате със фъншуй специалист, или да се запознаете с тях, за да ги избягвате!

Неправилно поставяне на водата в жилището

Доста хора позиционират водата погрешно в домовете си. Водата има изключителна мощ според фъншуй и поставянето й не бива да се случва току-така, защото ефектът може да е обратен.

Това може да се случи най-вече по отношение на спалнята. Избягвайте да поставяте вода в спалнята си, защото енергията чи може да се възпрепятства. Изображения, снимки, рисунки и картини на вода също се броят за водни елементи, така че – не ги поставяйте в спалнята.

Разположение на леглото

Разположението на леглото също е от голямо значение. Негативната асоциация, която то придава е така наречената „позиция ковчег“, ако е обърнато с краката към вратата.

Това е най-голямата грешка, с която можете да си навлечете сериозни проблеми. Завъртете леглото в различна позиция. Ако това е невъзможно, поставете кристална топка между леглото и вратата, за да пречистите енергията.

Огледала

Огледалото в дома също играе важна роля за направляването на енергията в жилището. Най-голямата грешка е да поставите огледало с лице към входната врата. По този начин спомагате за излизането на положителната енергия направо през входната врата на дома.

Препълване с лековити предмети

Някои хора прекаляват с фъншуй предметите в дома си и го карат да заприлича на магазин за фъншуй подаръци.

Ключът към правилната им употреба е да познавате добре предназначението на всеки предмет и да изберете най-подходящия.

Не е задължително да претрупвате жилището си с фъншуй елементи. Може да е един, но да е абсолютно на място!

Цветове

Цветовете сами по себе си не могат да активират елементите. Нужни са други елементи, за да активират енергията чи. Дори да сте използвали определени цветове, за да хармонизирате спалнята си, например, ефектът няма да е същият ако не добавите и дърво в стаята.

Коментирай