За дома

Най-добрият начин да изсушите цветята си

Как да запазите любимите си букети завинаги с вас?

31.07.2019г. / 10 34ч.
Илияна Николова
Снимка: istock

Снимка: istock

Красотата на цветята е мимолетна. Тяхната свежест увяхва бързо, което ви кара да се натъжавате, особено ако сте почитатели на красиво подредените букети. Иска ви се да ги имате колкото се може по-дълго.

За щастие има различни начини да изсушите цветята си, така че да ги запазите максимално дълго със себе си и то по красив начин.

Маски за лице с аромат на цветя>>>

В микровълнова

Можете да изсушите цветята си за минути вместо за седмици с помощта на микровълнова. Така ще спестите време и средства. Отначало започнете с по няколко секунди, като след всяко спиране на програмата изваждайте цветята да изстинат, докато получите желания ефект. След като приключите ги оставете на сухо и проветриво място.

Със силикагел

Ако искате цветята ви да изглеждат досущ като току-що набрани от градината, използвайте силикагел. Субстанцията може да се открие в кутии за обувки или чанти, на практика всичко, което трябва да се запази от влагата до момента на продажбата. Не се страхувайте от силикагела. Той е безопасен.

Свързани статии

За да изсушите букет цветя обаче ще ви е нужно голямо количество силикагел, колкото да обградите цветята с него. Поставете ги в кутия, пълна със силикагел и той ще „изсмуче“ влагата от тях, като ги остави в идеално на вид състояние.

Хербарий

Най-познатият и стар метод за сушене и съхранение на цветята е хербаризирането. Чрез пресоване можете да запазите любимите си цветя, но не и формата им.

Цветя със силни лечебни свойства>>>

Сушене на въздух

Ако искате да запазите букета си, завържете го в долната му част и го провесете с цветовете надолу. Завържете го на простор, разположен на сухо и проветриво място. Важно е да няма директна слънчева светлина.

Коментирай