За дома

5 начина да подредите домашното работно място според фъншуй

Как да го направите за повече продуктивност и по-малко стрес

23.03.2020г. / 12 20ч.
Илияна Николова
Снимка: istock

Снимка: istock

Подредбата на работното място има огромно значение за това да се чувстваме добре, независимо дали работим от вкъщи или в офиса. Работното пространство трябва да е приветливо, да осигурява поток от положителна енергия и да намалява стреса.

Фъншуй методите за подредба могат да ви помогнат да организирате работното си място вкъщи по най-подходящия начин.

Вземете предвид позицията на компютъра си спрямо интериора на заден план

Стресът от това какво ще се появи на заден план, докато работите и сте в конферентна връзка например, може да ви разсее, но и да ви дистанцира цялостно от работния процес, повишавайки многократно хормоните на стреса в организма ви.

Да обзаведем правилно дома според фъншуй

За да избегнете това, разположете бюрото си с гръб към стената. Така няма да се притеснявате какво може да се появи зад вас, ще сте в по-спокойна позиция, която ще ви дава усещане за контрол над ситуацията. Степента на готовност и подготвеност намалява стреса, прави работния процес от вкъщи по-лесен и приятен.

Подредете максимално добре

Разхвърляността влияе на психиката, емоциите, продуктивността. За да се чувствате по-добре на работното си място, което в случая е вашият дом, подредете разхвърляните предмети и дрехи, въведете възможно най-голям ред вкъщи. Затрупването с излишен хаос помрачава потенциала ви, намалява продуктивността и пречи на осъществяването на професионалните постижения.

Фъншуй съвети за декорация на входната врата

Кои са ключовите места в дома, където задължително да подредите?

Около вратата

Блокажът на вратата на помещението пречи на новите идеи. Тя трябва да може да се отваря и затваря свободно, за да не попречи на полезните ви прозрения и възможностите за креативност.

Снимка: iStock

Шкафовете, чекмеджетата, килерът

На тези места сме склонни да трупаме най-много. Хаосът от задръстено пространство на тези места блокира способността ни да действаме интуитивно, замъглява яснотата при вземане на решения и вреди на ефективността в работата.

Лесни начини да декорирате дома за късмет според фъншуй

Средата на стаята или вашето работно пространство

За безпроблемното преминаване на енергията в помещението и жилището въобще е много важно централните части на стаите да са напълно свободни от излишни предмети. Подредете на тези места и се предпазвайте от натрупване на излишен безпорядък.

Сложете растение до вас на масата или бюрото

Кое цвете ще ви донесе късмет според фъншуй?

Свързани статии

Зеленината винаги е имала значение за подредбата на работното място, включително вкъщи. Поставете малка саксия с любимо цвете или растение в близост до вас. Според фъншуй това помага за концентрацията, намалява стреса и балансира кръвното налягане.

Почиствайте бюрото всеки ден

Почиствайте работното си място всеки ден, независимо че се намирате вкъщи. Забърсвайте и дезинфекцирайте, също така разтребвайте излишния безпорядък, който без да искате сте допуснали.

Най-честите фъншуй грешки

Уважавайте границите си и тези на другите вкъщи

Ако работите няколко човека от вкъщи едновременно, уважавайте границите им, както и те вашите. Отделете се в различни помещения. Ако няма възможност за това използвайте слушалки, за да се изолирате. От гледна точка на фъншуй е много важно всеки да разполага със своето енергийно кътче, в което да съумее да работи на максимум дори от вкъщи.

Коментирай