Някои пазаруват за удоволствие. Други по задължение. Независимо дали времето, прекарано в магазина ви е приятно или досадно, едно е сигурно – никой не иска да прекарва часове наред, пазарувайки и въртейки се из щандовете, докато може да прекара това време пълноценно с любими хора или в свършване на полезна работа. Пандемията, в която се намираме пък накара много хора да изпитват страх от прекарването на продължително време в магазин с много хора. Затова предлагаме няколко полезни съвета за това как да пазарувате бързо, методично и без губене на излишно време.

5 трика да пазарувате разумно в големи количества

Винаги преглеждайте хладилника и шкафовете си преди пазар

За да сте по-бързи и организирани трябва предварително да знаете от какво имате нужда и да се насочите право към него в магазина. За да сте подготвени винаги преглеждайте запасите си от храна вкъщи и преценете кои от тях трябва да попълните. Обмисляйте и желанията си за готвене, като се придържате към разнообразното хранене.

Правете си организиран списък

Със списък винаги е по-лесно. Когато предварително сте обмислили менюто, което желаете да си приготвяте през следващата седмица, ще ви е по-лесно да купите всичко необходимо по оптимален начин.

Пазарувайте в ненатоварени часове

Сутрин и вечер са пиковите часове във всички магазини без значение дали са за хранителни или други стоки. Имайте това предвид, ако не искате да прекарвате много време около щандовете и на опашките на касите.

Тайните на разумното пазаруване

Пазарувайте онлайн

Онлайн пазаруването на всякакви стоки, включително хранителни продукти, е един чудесен начин да си спестите време, нерви и нежелани близки контакти с много хора.

Още по темата

Ограничете пазаруването до веднъж седмично

Колкото по-рядко се разкарвате до магазина, толкова по-малко време ще губите и ще можете да го отделите за по-приятни занимания. Списъкът и преднамереното преглеждане на хладилника и шкафовете ви ще са ви от голяма полза в тази задача.

Трикове в хипермаркетите, на които всички се хващаме

Пазарувайте сами

Когато пазарувате с цялото семейство, особено ако водите и децата със себе си, приключението ще ви отнеме много повече време, а и средства. Пазарувайте сами. За предпочитане е, ако не искате да губите време и да разхищавате излишни пари.