За дома

4 лесни стъпки за прочистване на негативната енергия от дома

Повече цветя

28.08.2020г. / 17 53ч.
Михаела Лазарова
Снимка: istock

Снимка: istock

Как се чувствате в дома си? Онова усещане за тежест, нервност без причина, апатия, дискомфорт... Всичко това подсказва, че домът ви се нуждае от прочистване на негативната енергия. Тя може да се дължи на някой, който ни е гостувал, на задържане на стари, счупени и ненужни предмети, ако в помещенията цари хаос. Вижте 4 лесни стъпки за прочистване на негативната енергия от дома.

Повече цветя в дома

Растенията са чудесен естествен филтър за отрицателна енергия в дома. Уверете се, че всяко пространство или стая, в което прекарвате време, има поне едно красиво растение. Също така, елиминирайте от дома си всички изкуствени и хербаризирани цветя. Честото отваряне на прозорците и слънчева светлина, също са естествено „почистващо средство“ за негативни емоции и енергии.

Малки промени в дома, които носят щастие

Ароматни пръчици

За да премахнете негативната енергия в дома си, може да си доставите ароматно удоволствие с пръчици от бял градински чай. Ще намерите ароматните клечки за горене и под името бяла салвия. Тези пръчици, продължително време отделят фин аромат, затова запалете само една. Докато му се наслаждавате, обиколете с нея всички помещения в дома си. Може да ги закупите от био магазини, онлайн, магазините за декорация. Смята се, че ароматът на бяла салвия намалява тревожността, стреса, помага при депресия, прави ни уверени, подобрява съня и креативността.

Свързани статии

Направете си ароматен спрей

Някои етерични масла също могат да внесат хубав аромат в дома ви, както и положителни вибрации. Най-добрите пречистващи негативното са масло от роза, тамян, лавандула, пачули. В бутилка с пулверизатор, сипете вода, добавете няколко капки етерично масло. След това минете във всяко помещение и напръскайте. 

6 неща, които привличат щастието в дома

Черен турмалин

Красив кристал, който има невероятна сила да изчиства отрицателната енергия от дома. Той е чудесен за по-чувствителните хора, които преживяват събитията по-емоционално. Купете си черен турмалин и го сложете като декорация в дома. Може да го носите и на себе си, като красив аксесоар. 

Снимка: istock

Коментирай