За дома

Можем ли да изберем подходящ матрак онлайн?

Купуването на матрак е дългосрочна инвестиция в качеството на вашия сън

16.11.2020г. / 14 34ч.
Аз жената
Можем ли да изберем подходящ матрак онлайн?

Онлайн пазаруването е все по-предпочитан начин потребителите да се сдобият с желаните от тях продукти. Популярността на онлайн търговията нарасна още по-значително в последните месеци  заради глобалното разпространение на коронавируса. Интересното е, че след като на много хора им се наложи да останат затворени вкъщи за по-дълго, се наблюдава ръст в онлайн продажбите на продукти за дома, а в това число едни от най-търсените стоки се оказват матраците.

Можем ли да изберем подходящ матрак без да се налага да посетим магазина? Според експертите отговорът е положителен. Ето и няколко полезни съвета, ако и вие разчитате на онлайн магазините, за да се сдобиете с нов матрак, без да сте го тествали:

1. Разберете от какъв матрак се нуждаете

Купуването на матрак е дългосрочна инвестиция в качеството на вашия сън. По тази причина не бива да се впускате в необмислени покупки, преди първо да сте си изяснили от какъв матрак имате нужда. Разнообразието от матраци на пазара е наистина огромно и ако не знаете какъв продукт търсите, това сериозно ще затрудни вземането на решение.

Тъй като нямате възможност да тествате, то използвайте стария си матрак като отправна точка. Ако той ви е предлагал необходимото ниво на комфорт, то изберете нов матрак със същите характеристики. В случай обаче, че не сте били доволни, тогава идва ред да проучите на какво се е дължал дискомфортът и от какъв матрак имате нужда, съобразявайки го с индивидуалните ви изисквания и особеностите на вашето тяло. Важните характеристики, за които да помислите са: еднолицев или двулицев матрак, пружинен и непружинен, височина, материали и допълнителни  характеристики като антибактериално покритие, калъф, дизайн и др.

2. Направете проучване за подходящи модели

След като сте наясно кои са важните характеристики, които искате вашия нов матрак да притежава, вече ще ви бъде значително по-лесно да се ориентирате в огромното разнообразие на модели. Специалистите на онлайн магазина за матраци mattro.net съветват да използвате възможността за филтриране в сайтовете на отделните онлайн магазини. Въвеждайки желаните от вас характеристики, ще ви бъдат показани единствено продуктите, които се вписват във вашите изисквания и няма да губите излишно време, преглеждайки матраци, които със сигурност няма да си купите.

3. Сравнете цените

Онлайн имате възможност да сравните различните оферти бързо и лесно, така че да откриете най-изгодната цена, която да се вмести в предвидения от вас бюджет. Трябва да имате предвид, че различни сайтове могат да предлагат един и същ продукт на различна цена. Затова е добре да разгледате повече от един онлайн магазин. От intershop.bg съветват потребителите да се информират за промоциите и специалните оферти, като най-лесният начин да следят изгодните предложения е като се абонират за бюлетина на конкретния онлайн магазин.

4. Поискайте професионален съвет от консултант

Едно от големите предимства да посетите шоурум е, че можете да получите професионален съвет от продавач-консултантите, които отлично познават различните модели и ще ви ориентират кои от тях са подходящи за вашите нужди. Голяма част от онлайн магазините за матраци отдавна са направили тази опция достъпна под формата на чат или кол център, за да помогнат на пазаруващите онлайн да направят правилния избор.

5. Запознайте се с условията за връщане на продуктите

След като сте избрали своя матрак, добра идея е да се запознаете подробно с политиката за връщане и замяна на продуктите. По този начин си гарантирате, че ако поръчаният продукт не оправдае очакванията ви, ще можете да си получите парите обратно или да го замените с друг. Важно е да знаете, че като потребители имате право да върнете всеки поръчан продукт в рамките на 14 дни без да е нужно да давате обяснения.

Коментирай