За дома

Боядисване на великденски яйца с кухненска хартия

Шарени и интересни форми

13.04.2022г. / 16 01ч.
Михаела Лазарова
Снимка: istock

Снимка: istock

Боядисването на великденски яйца е забавление за цялото семейство. Прилагаме познати техники, но всяка година търсим и нови идеи, с които да декорираме яйцата. Днес споделяме с вас, как да направите шарени яйца с интересни форми, ползвайки кухненска хартия.

Великденски яйца, декорирани със захарни пръчици

Ще ви трябват релефна кухненска хартия, която да е плътна и с интересни форми, няколко гумени ластика, бои за яйца, твърдо сварени яйца. След като сте разтворили боите за яйцата според инструкциите на опаковката, вземете едно сварено яйце и го увийте в парче кухненска хартия. Увивате го с външната, релефната страна. Леко завивате хартията в единия край на яйцето, след което фиксирате с гумен ластик.

Започнете да капвате върху хартията желаните от вас цветове. Може да си помагате с клечки за почистване на уши, които да потапяте в боята, а след това правите цветни участъци върху хартията или с чаена лъжичка. Важно е хартията да не подгизва, за да се отпечатат все пак някакви форми върху яйцето.

Оставете го за 15-20 минути с боята, след което внимателно премахнете хартията. Ако резултатът ви допада, може да боядисате така и останалите яйца.

 

Коментирай