За дома

Скандинавски дизайн в дома

Минимализъм и практичност

03.05.2021г. / 05 33ч.
Михаела Лазарова
Снимка: Istock

Снимка: Istock

Един от най-интересните, лесни за създаване и практични интериорни стилове е скандинавският. Първото, което прави впечатление в него е минимализмът. Скандинавският дизайн принадлежи към школата на модернизма. Фокусът му е към функционалността и простотата. В него ще откриете и много естествени материали, като дърво, коноп, кожа. Използват се естествени форми, много цветя, което подчертава връзката му с природата.

Хубавото на този стил на обзавеждане на дома, вилата или офиса е, че той ни осигурява пространство, има въздух, и е подходящ дори за маломерни жилища.

Как да го добавите в дома си?

Избирайте аксесоари, които създават усещането за топлина, уют. Такива примери са красиви одеяла, плетени възглавници, килими или постелки, които са направени от вълна, мохер, кожа или имитиращи животинска кожа.

Домашни растения, които облекчават симптомите на алергия

Добавете акценти за декорация, в които няма сложност. Ако вашата всекидневна ще напомня за скандинавския стил, винаги избирайте декорация с прост дизайн. Геометрични щампи, елегантни керамични вази, няколко възглавници, картини, големи свещници, плетени кошници за списания, книги.

4 лесни стъпки за прочистване на негативната енергия от дома

Комбинация от дърво и метал. В скандинавския дизайн се използват дървени елементи не само в подовата настилка, но и в мебелите и осветителните тела. Дървени масички, етажерки, нощни шкафчета. Чудесно се комбинират с метални покрития или елементи.

Свързани статии

Включете повече свежи цветя в дома си, а за завеси избирайте по-леки и прозрачни, тъй като този стил се характеризира с използването на много дневна светлина. Лампите обикновено са висящи, напомнящи за индустриалния стил.

При избора на мебели за всяко помещение, линиите са изчистени, със заоблени ръбове, но докоснати до модерното. В скандинавския стил няма претрупване на мебели и декорация, няма бъркотия, а подреденост. Не на последно място, подът обикновено е издържан в по-светли нюанси, както и стените на помещенията.

В галерията ни може да видите няколко оригинални идеи за обзавеждане на дома в скандинавски стил.

Снимка: iStock

Коментирай