За дома

10 начина да използвате правилно огледалата според фъншуй

Къде да поставите огледала за здраве, късмет, щастие и благоденствие?

17.01.2022г. / 15 48ч.
Илияна Николова
Снимка: istock

Снимка: istock

5. Можете да поставите огледало почти навсякъде в коридора.

Според фъншуй, огледалата в коридора обикновено се смятат за добра практика. Единствено трябва да избягвате поставянето им в края на коридора, защото това може да забави потока на енергията в дома и да я направи негативна за вас.

Елементи от фъншуй, които прочистват енергията вкъщи (галерия)

6. Закачете огледало над бюрото си.

Огледалата, окачени над бюрото вкъщи, на което вършите работа, може да допринесе за успехите ви в работата и в живота. Ако сложите огледало на това място, то може да ви помогне да подобрите паричното си състояние.

7. Окачете голямо огледало в хола или всекидневната.

Смята се, че в хола огледалата правят събирането с близки и приятели по-приятно и с повече настроение, създават усещане за сплотеност. Това е начин оптично да се увеличи усещането за брой присъстващи, което дава пълнота и плодородие за дома ви. Огледалата във всекидневната могат да допринесат и за намаляване на конфликтите, според фъншуй.

Кой е вашият фъншуй елемент според годината на раждане

8. Не поставяйте огледала над легла, дивани, столове.

В никакъв случай не е добре да поставяте огледала над дивани, легла и столове, защото това утежнява енергията в дома. Фъншуй е изкуство и философия, която има за цел да ви накара да се почувствате добре и сигурни в дома си. Огледалото над тези предмети прави тъкмо обратното – създава допълнителна тежест, като надвиснала опасност над вас. Не ги окачвайте над главата си, защото тези мебели са именно мястото, на което седите или лежите.

Свързани статии

Фъншуй съвети за уютен и хармоничен дом

9. Сложете огледало в спалнята, но не срещу леглото и над него.

Ако имате проблеми със съня, опитайте за няколко нощи да покриете огледалото с кърпа и да видите как ще се почувствате след това. Ако има промяна и спите по-добре, значи на огледалото мястото му не е там, където сте го сложили. Според фъншуй се смята, че огледалото в спалнята може да се допусне, но не трябва да е срещу и над леглото.

Фъншуй растения за любов, късмет, успех, пари

10. Не слагайте огледало близо до тоалетната.

Почти във всяка баня има огледало. Според фъншуй обаче, то не трябва да е директно срещу вратата. Ако имате малка тоалетна, избягвайте да слагате огледало в нея или в близост до нея.

Коментирай