За дома

Тапицираната спалня – тотален хит на сезона

17.02.2022г. / 19 46ч.
Аз жената
Тапицираната спалня – тотален хит на сезона

Всеки човек прекарва около една трета от живота си в сън. Това е процес, в който организмът ни се възстановява след натрупаните през деня умора, стрес и емоции. Ето защо, е изключително важно да си осигурим не само нужното количество, но и качество. Едно от най-важните неща за тази цел, е да се погрижите вашето легло и матрак да бъдат възможно най-качествени и възможно най-удобни. Предлагаме на вашето внимание Нейно Величество Тапицираната Спалня и всички нейни предимства.

Какво представляват тапицираните спални?

Често наричани и боксспринг легла, тапицираните спални са онази мебел, която няма да искате да оставите, след като веднъж сте се насладили на комфорта, който предлага.

Това са висок клас спални легла с включен матрак, на чиято конструкция е обърнато специално внимание, за да подкрепя максимално всички кости и мускули в тялото и да подпомага тяхната почивка. А красивата тапицерия на продукта е само поредния плюс за вас и вашето семейство.

Изберете качествени мебели за вашата спалня!

Не правете компромис с обзавеждането за спалня. В тази стая си почиваме, зареждаме се с енергия и прекарваме време с любимия човек. Важно е интериорът да кореспондира добре със сетивата ни и да създава обстановка на спокойна и красива среда. Изберете мебели за спалня на топ цена и качество, които да отговарят на вашите изисквания и нужди. В центъра на спалнята е леглото, то е най-важната мебел там, изберете го правилно.

Как се изработва тапицираното легло?

В зависимост от модела, има различни начини на изработка, но в най-честия случай, една такава мебел е съчетание от висококачествена дървена конструкция, стабилни метални елементи и внимателно подбран текстил за дамаската.

Дървената основа осигурява стабилност и дълготрайност на леглото и гарантира дълги години безпроблемна употреба. От метал се изработват различни повдигащи механизми, които осигуряват екстри и удобства като повдигане на главата и/или краката, както и голяма и практична ракла под самия матрак.

Някои модели представляват спалня с включена табла, която не само добавя класа към визията на леглото, но и е изключително удобство за спящите на нея.

Какви размери тапицирани легла има?

Сред най-предпочитаните размери се включват следните:

  • 140/190;
  • 160/200;
  • 180/200.

Това е така, защото те са класическите двойни размери и предлагат изключително удобство и при двама спящи. Някои модели се предлагат само в конкретен размер, а други предлагат избор на такъв от няколко възможни. Затова, проучете внимателно желания от вас модел.

Какви дамаски се използват?

Отново правим уговорката, че зависи от конкретния модел. Много от тях се предлагат с избор на дамаска, като и материята, и цветът зависят от вашите предпочитания. Други се предлагат с конкретен вид дамаска и цвят и нямат възможност за персонализация. Но при всички случаи, този тип спални се тапицират с внимателно подбрани материали, които да бъдат издръжливи във времето и да не задържат замърсявания и бактерии.

Защо да избера тапицирано легло?

Освен красивия външен вид, комфорта и издръжливостта, за които вече споменахме, тапицираните спални предлагат още много предимства. Тъй като са вдъхновени от скандинавския стил на обзавеждане, те често включват матрак, а понякога и топ матрак, подбрани така, че да осигурят пълноценна почивка на всяка част от тялото ви. Това освен че ви носи допълнително удобство, ви спестява време от избор и покупка на матрак.

Изберете легло от Мебелна Палата Лазур!

Мебелна Палата Лазур е дългогодишен лидер на пазара на мебели за цялостно обзавеждане на дома. В онлайн магазина и във физическия им магазин в гр. Варна, можете да намерите голямо разнообразие от тапицирани спални и луксозни легла. Екипът им от професионалисти отлично разбира вашите нужди и се старае да предлага единствено и само висококачествени артикули на изгодни цени. Освен това, винаги можете да получите съвет и допълнителна информация от любезните им консултанти, а поръчаният продукт да бъде доставен до вашия дом!

Коментирай