За дома

Каква енергия има домът със северно изложение според фъншуй

Как да активирате и подобрите Чи в жилището

28.03.2022г. / 06 41ч.
Аз жената
Снимка: istock

Снимка: istock

Подредбата на дома има огромно значение за протичането на енергията в него, според древната философия фъншуй. Значение обаче има и изложението на дома. Според това в коя посока е ориентирано жилището, енергията протича по специфичен начин. Можете да ѝ помогнете да протича по-добре, да бъде добре канализирана, така че да се радвате на повече здраве, просперитет, подкрепа от хората, които обитават дома, както и да имате успехи и благоденствие.

Какво означава, ако домът ви е с южно изложение според фъншуй?

Ако имате жилище със северно изложение, това според фъншуй предполага да разположите повече метални и водни елементи в дома си. Те имат свойството да активират енергията в дом със северно изложение. Северната посока е свързана с водния елемент. Добавянето на водата в различните ѝ форми ще позволи на дома ви да засияе в нова подобрена хармония.

Елементът, който захранва водата, е металът. Това означава, че прибавянето на метални елементи в северния сектор на вашия дом може да има големи ползи за подобряването на енергията Чи.

Цветове, символизиращи водните и металните елементи

Един от начините да помогнете на енергията да преминава свободно и ефективно през северно изложения ви дом са цветовете, които символизират елементите, активиращи енергията в северния сектор на жилището.

Каква енергия има домът с източно изложение според фъншуй?

Цветовете на металните елементи са бяло, сиво, металически нюанси, бронз, мед.

Водата се свързва с черното, синьото, тъмносиньото, тюркоазеното, изумруденото.

Обзавеждането на дома в тези цветове и включването им под различни форми в декорацията и интериора може значително да допринесе за активирането на енергията Чи. Отново, както винаги, е добре да боядисате входната си врата в някой от тези цветове, за да може енергията да навлиза съвсем свободно и да преминава през жилището. Във фъншуй входната врата играе голяма роля в протичането на енергията и оставянето на забележителна следа в дома.

Водата в северния сектор на дома се свързва с вълнообразни и дъгообразни форми. Водата пречиства енергията и ѝ помага да тече свободно, да се самопречиства и обновява. Включете украшения и предмети, символизиращи или изобразяващи вода. Ако нямате възможност да украсите дома си с истинска течаща вода в някаква форма, символните елементи също работят, особено ако са в цветовете и формите на водата.

Каква енергия има домът със западно изложение според фъншуй?

Металните елементи също подобряват енергията в дома със северно изложение. Един от начините да ги включите е декорацията. Добавете украшения, предмети, изработени от метал, статуи, рамки за картини, вази, чаши – всичко, което съдържа цветовете на металите или е направено от метал.

Коментирай