За дома

Трик с вестник премахва неприятни миризми от хладилника

Безотказно обезмирисяване

12.06.2022г. / 07 03ч.
Илияна Николова
Снимка: istock

Снимка: istock

Лошите миризми се натрупват много лесно в хладилника. В него се съхраняват разнообразни продукти, някои от които отделят ароматни съединения. Такива най-често са лукът, рибата, чесънът, които насищат вътрешността на хладилника с неприятна миризма. Тя може да проникне и в останалата храна, което да направи консумацията ѝ неприятна за вас.

Лесен трик за почистване на загоряла фурна с лимон

Има различни трикове за премахване на лошата миризма от хладилника, но надали би ви хрумнал точно този, който ще ви предложим. За него ви е нужен само вестник.

Намокрете няколко листа стар вестник. Намачкайте ги добре. Поставете ги в чиния и ги сложете на най-долния рафт в хладилника. Заради хигиенни съображения внимавайте да не се допират до храната.

Как да съхранявате цял и нарязан лук така, че да не мирише


Този прост метод има изключителен ефект. Мокрият вестник абсорбира неприятните миризми от хладилника, като върши това само за една нощ.

За повече ефект можете да напръскате вестника с лимонов сок или малко оцет. Така със сигурност всички лоши миризми ще изчезнат от хладилника ви.

5 натурални начина да изчистите и ароматизирате хладилника

Следващия път опитайте този трик, вместо да търкате целия хладилник с препарати. Ще ви спести време, а ще ви отърве от лошите миризми.

Снимка: iStock

Коментирай